Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime 2014-2020 pot primi între 5.000 şi 80.000 de euro pe proiect prin măsura II.1 – ”Inovare” din cadrul Priorităţii Uniunii Europene 2 dedicată stimulării acvaculturii durabile
Lunile ianuarie şi februarie vor fi caracterizate de o vreme cu temperaturi şi precipitaţii apropiate de normalul perioadei, în timp ce în prima lună de primăvară, temperaturile vor fi mai ridicate în sud-estul ţării şi mai coborâte în regiunile centrale şi nord-estice,
Recordul mondial de căldură, canicula din Asia şi apele neobişnuit de calde din largul peninsulei Alaska înregistrate în 2016 au o singură cauză, încălzirea climatică provocată de activităţile umane, se afirmă într-un studio.
Gripa sezonieră provoacă anual între 291.000 şi 646.000 de decese la nivel mondial, conform unei analize a datelor prelevate din 47 de ţări, publicată ieri şi citată de Xinhua.
În judeţul Bistriţa-Năsăud se lansează astăzi proiectul de informare şi conştientizare: "6768, Tăierile ilegale te afectează!". Campania este iniţiată de Inspectoratul de Poliţie în parteneriat cu Garda Forestieră şi Colegiul Silvic "Transilvania" Năsăud.
Numărul autovehiculelor ecologice (hibride şi electrice 100%) noi vândute în România în primele zece luni ale anului a depăşit 2.000 de unităţi, în creştere cu 148% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, arată statistica Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA), citată de Agerpres. Conform statisticii, în această marjă de creştere, din totalul celor 2.074 de maşini prietenoase cu mediul vândute, 296 sunt maşini electrice 100%, numărul acestora fiind mai mult decât dublu în comparaţie cu primele zece luni din anul 2016, când se vânduseră 103 unităţi.
Un studiu global avertizează că nitraţii proveniţi de la fertilizatorii din agricultură vor duce la contaminarea apei potabile, fenomen ce va dura zeci de ani în multe zone de pe planetă. Fenomenul este supranumit "bomba cu ceas a nitraţilor", fertilizatorii care se infiltrează în sol şi apoi migrează pe sub pietre, informează rador.ro
La inițiativa Ministerului Apelor și Pădurilor, Guvernul României a emis miercuri, 08 noiembrie 2017, o ordonanță de urgență de modificare și completare a Legii apelor.