La începutul perioadei va predomina o vreme călduroasă, chiar caniculară în cea mai mare parte a țării, după care, spre sfârşitul intervalului se va produce o răcire în evoluţia regimului termic, acesta devenind normal. În funcţie de data semănatului, porumbul își va continua maturitatea în lapte şi ceară, precum și maturitatea deplină. La sfecla de zahăr din principalele bazine de cultură vor predomina fazele de îngroşare a axei hipocotile şi acumularea zahărului în rădăcină, iar la cartof creşterea tuberculilor, uscarea vrejilor, maturitatea tehnologică şi izolat recoltarea. Pomii fructiferi se vor afla în fazele de ...
Sub aspect termic, prima parte a intervalului se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, după care se va produce o răcire treptată a vremii, aceasta devenind normală pe aproape întreg teritoriul agricol al ţǎrii. Cultura de floarea-soarelui se va afla în fazele de înflorire şi maturitate ceară, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. Funcţie de data semănatului, la porumb se vor semnala mătăsirea, maturitatea în lapte şi maturitatea ceară. În centrul țării, sfecla de zahăr va înregistra alungirea şi îngroşarea axei hipocotile, izolat fiind posibilă declanşarea acumulării...
Sub aspect termic, prima parte a intervalului se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, după care se va produce o răcire treptată a vremii, aceasta devenind normală pe aproape întreg teritoriul agricol al ţǎrii. Cultura de floarea-soarelui se va afla în fazele de înflorire şi maturitate ceară, în cea mai mare parte a regiunilor agricole. Funcţie de data semănatului, la porumb se vor semnala mătăsirea, maturitatea în lapte şi maturitatea ceară. În centrul țării, sfecla de zahăr va înregistra alungirea şi îngroşarea axei hipocotile, izolat fiind posibilă declanşarea acumulării...
Perioada se va caracteriza printr-o vreme călduroasă, chiar caniculară, la nivelul întregii țări. Cultura de porumb va înregistra formarea paniculului, înflorire/mătăsire, precum și maturitatea în lapte și ceară. La sfecla de zahăr vor predomina dezvoltarea aparatului foliar și alungirea/îngroşarea axei hipocotile, iar la cartof creşterea lăstarilor laterali, îmbobocire, tuberizare și înflorire, precum şi veștejirea vrejilor. Speciile pomicole se vor afla la creşterea/coacerea rodului, acumularea zaharurilor în fructe, iar la soiurile ajunse la maturitatea tehnologică se vor continua lucrările de recoltare....