Tipăreşte pagina

Ornamente din sfoară

Ornamentele din sfoară pot căpăta acum alte dimensiuni. Sunt foarte ușor de realizat, motiv pentru care vă puteți petrece timpul alături de cei mici într-un mod creativ și relaxant. Datorită simplității, aceste ornamente se potrivesc atât în casă, cât și afară.

Primul pas pentru a realiza ornamentele este de a pregăti suprafața de lucru și de a vă aranja în ordine materialele pe care le veți utiliza.
Umflaţi baloanele la dimensiunea dorită. Dacă baloanele sunt umflate la dimensiuni între 5cm şi 15cm, se pot lucra bine. Țineți cont de faptul că dimensiunile mai mari vor necesita mai multă sfoară.

17.04-ornamente-1

Lipiciul se toarnă într-un castron de mică adâncime. Puteţi subţia lipiciul cu puţină apă, în cazul în care acesta este prea gros. De asemenea, este important ca sfoara să fie umezită înainte de a o trece prin lipici.

17.04-ornamente-2

Când scufundaţi sfoara în lipici, trebuie să aveţi grijă să nu o încurcaţi. Apoi, rulați sfoara umezită între degete, pentru a elimina excesul de lipici.

Înfășurați sfoara în jurul balonului. Dacă nu aveţi idei, puteţi înfăşura sfoara sub forma unui grilaj, fără a lăsa mai mult de o lățime de deget între bucăţile de sfoară.

17.04-ornamente-3

Ȋn cazul în care anumite bucăţi de sfoară nu stau lipite pe balon, puteţi adăuga la capăt puţin mai mult lipici.

Continuați până când balonul este înconjurat de un grilaj de sfoară. Nu trebuie să existe lacune în grilaje. Verificați că sigur nu există capete libere, și că toate sforile sunt lipite unele de altele într-un fel.

17.04-ornamente-4

Adăugați orice înflorituri doriți. Sclipiciul, de exemplu, poate merge foarte bine pe aceste ornamente.

Agăţaţi baloanele într-un loc unde se pot usca. Când lipiciul este uscat puteţi sparge baloanele şi sa le scoateți din centrul grilajelor.

17.04-ornamente-5

Ȋn final, ornamentele le puteţi înşira pe o sfoară şi să le agăţaţi în grădină sau în casă.

Spor la treabă!