Peste un sfert din populaţia României se ocupa cu agricultura în 2015, ceea ce plasează ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană, unde media era de 4,4%, arată Eurostat.
Legislaţia europeană referitoare la statistica structurilor agricole prevede organizarea şi efectuarea anchetelor comunitare statistice cu privire la structura exploataţiilor agricole, respectiv recensămintele agricole, o dată la 10 ani dar şi anchete structurale intercensitare, acestea fiind realizate în toate ţările UE.
Discutăm despre situaţia fondului piscicol din România, unde vor avea loc acţiuni de populare cu peşte şi cum se reuşeşte combaterea braconajului în perioadă de prohibiţie, care este situaţia fermelor care au investit în acvacultură. Începând de ieri, la nivelul României s-au instituit măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ, sportiv şi familial al oricăror specii de peşti - crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile. De fapt, până la data de 8 iunie inclusiv. Iar în apele care constituie frontiera de stat pe o durată de 45 de zile - în perioada 10 aprli până pe 24 mai inclusiv. Acest lucru înseamnă că pescarii vor trebui să-şi ţină undiţele departe de apele administrate de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură.
Vremea caldă sub aspect termic de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată, în cea mai mare parte a ţării. În semănăturile tardive, cerealierele de toamnă aflate în faza de răsărire şi insuficient călite vor prezenta vârful frunzelor brunificat (1-3 cm). De asemenea, la culturile de orz şi grâu, datorită alternanţei îngheţ-dezgheţ la sol, izolat va fi posibilă înregistrarea fenomenului de “descălţare” a plantelor. În funcţie de data semănatului, culturile de orz și grâu de toamnă vor parcurge răsărirea, apariţia frunzei a treia şi înfrăţirea (20-100%), la nivelul întregii ţări. Sub aspect fenologic, ...
Cercetătorii au dezvoltat o tehnică de „biopsie lichidă”, care ...
România a importat 59.369 tone de roşii în primele nouă luni din ...
Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru ...
Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale recomandă Unităților ...
În perioada 23-24 ianuarie 2018 în Parcarea Instituției ...
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima instituţie din ...
Alpinistul român Horia Colibăşanu, timişoreanul care a reuşit să ...
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...
Turiştii care urcă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş pot vizita ...
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea va fi prezent ...
Specialişti ai Universităţii italiene Udine, sunt până pe 28 ...
Meteorologii atenţionează că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea de ...
O varietate de ceapă persană ar putea avea un impact major în lupta ...
În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...
În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...