Astfel, in plantatii pomicole, lucerniere, trifoisti, pajisti cultivate, pasuni si alte culturi agricole, unde se semnaleaza atac puternic de rozatoare (Microtus arvalis – peste 10 colonii populate/ha) se recomanda aplicarea substantei chimice Bromakol – 25- 50 gr.momeli/galerie activa sau alte produse omologate cu efect similar.
Momelile se schimba dupa 7 zile, aplicandu-se altele, folosind aceleasi doze. Pentru protectia vanatului si prevenirea degradarii in urma ploilor recomandam ca momelile toxice sa se aplice in tuburi confectionate din materiale impermeabile.
De asemenea, fermierii trebuie sa semnalizeze suprafetele tratate cu placute inscriptionate „Teren otravit”. De asemenea, specialistii din cadrul Oficiului Fitosanitar Mures avertizeaza ca pasunatul este interzis cât timp sunt prezente momelile pe teren.
In ceea ce priveste daunatorii de depozit, precum gargaritele sau moliile, specialistii din cadrul Oficiului Fitosanitar Mures recomanda agricultorilor sa dezinfecteze spatiile de depozitare a cerealelor prin urmatoarele etape.
Citeste continuarea pe paginadeagricultura.ro
Cum îți amenajezi o grădină idilică în orice tip de curte ai avea
Plante care aduc dragoste și noroc în casă
Ce trebuie să știi despre altoirea arborilor