Tipăreşte pagina

Explozie în sala de operații. Cele mai bizare știri medicale din 2017

Anul 2017 a avut de toate. Știri ciudate, conspirații fel de fel. Nici lumea medicală n-a fost ocolită de subiecte “bombă”.

Iata cele mai bizare stiri medicale din 2017. N-o sa-ti vina sa crezi din ce cauza s-a produs o explozie in sala de operatii, in timpul unei interventii chirurgicale.

1. Femeie diagnosticata gresit cu cancer face chimioterapie fara sa fie nevoie

Cancerul este o boala teribila care a rapus milioane de oameni in intreaga lume. Diagnosticul pus unei persoane poate fi o stire cu adevarat devastatoare. Herlinda Garcia, a primit cumplitul diagnostic dupa ce i-a fost indepartata o tumoare de la nivelul sanului. I s-a spus ca nu mai are mult de trait, iar femeia a inceput sa-si faca planuri pentru inmormantare.

Cu toate acestea, a facut si chimioterapie, in speranta unei minuni. Si minunea a venit dupa 8 sedinte de terapie, dar nu asa cum se gandea femeia. Dupa ce a cerut o a doua opinie, femeia a aflat ca nu mai are cancer. De faci, nici n-ar fi avut vreodata. Medicul anterior ii interpretase gresit rezultatele biopsiei. Garcia l-a dat in judecata pe medicul care i-a pus diagnosticul gresit.

Din pacate, acesta a murit inainte de terminarea procesului. Totusi, femeii i-a fost acordata o despagubire in valoare de 367.000 de dolari.

2. Maseaua l-a lasat fara memorie

Toata lumea stie ca dentistul iti readuce zambetul pe buze. Un barbat al carui nume nu a fost dat publicitatii a ramas fara memorie pe termen scurt dupa o anestezie dentara.

In urma administrarii anestezicului, barbatul a ramas doar cu amintirile vechi si este incapabil sa isi mai aduca aminte o informatie noua mai veche de 90 de minute. Initial s-a crezut ca substanta i-ar fi cauzat barbatului o hemoragie cerebrala, insa analizele medicale au infirmat ipotezele.

Testele de imagisitica, insa, au aratat simptome specific pentru amnezie anterograda.

3. S-a trezit la autopsie

Venezueleanul Carlos Camejo a trait un adevarat scenario de film. Declarat mort in urma unui accident rutier, barbatul a fost “programat” pentru autopsia in urma careia sa se afle cauza decesului.

Numai ca, atunci cand au inceput sa-i faca o incizie la nivelul fetei, “cadavrul” a inceput sa sangereze. Medicul care a efectuat autopsia a declarat ca si-a dat seama ca barbatul fusese declarat mort din greseala si a inceput sa-i sutureze incizia.

Venezueleanul si-a revenit in mod miraculos si a fost luat acasa de sotia acestuia, care venise la morga pentru a-i recunoaste cadavrul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Login to post comments