Tipăreşte pagina

Orsava (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Fructe uscate, zarzavaturi, carne de vițel ? E orsava, bunii mei ortaci (c-așa se alintă pe ici pe colo carasenii).


Cand si cand, bucatele ne arunca in alta lume, necunoscuta, e ca o calatorie in imaginatie si fantasme, provocata de un drog. Un blid de orsava fierbinte, o cana de Steinschiller de la Tomnatic (nu-i veti uita luminile stranii, galben-rosiatice, nici gustul zemos de mar si strugure), si gata, ai disparut, esti departe, zeificat de frigul ultimei Thule sau balmajind in poala unei bacante o poema licentioasa.

Ingrediente

- 500 g carne de vitel
- 1 kg mere sau pere uscate
- sare, boia, piper
- zarzavat: ceapa, morcovi, albitura
- smantana

Afla modul de preparare pe Bucataria lui Radu

Alte rețete recomandate:

Login to post comments