Tipăreşte pagina

Zarbuscă (Rețeta lui Radu Anton Roman)

Ciorba de stână din Moneasa e cunoscută și în Parâng și în Ceahlău sub numele de Sărbușcă ori Sârbușcă. Nemtenii de urcă către izvoarele Barnarului și Bicazului îi pun și smântână, să se îndesească.


Ingrediente

- 2 litri de zer (de branza de vaci)
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri de malai
- sare
- 500 g cartofi

MOD PREPARARE

Morcovul si ceapa, curatate si taiate bucati, se pun la fiert intr-un litru de apa. Se curata cartofii, se taie imbucaturi, se pun si ei in zeama ce deja clocoteste maruntel.

Dupa o jumatate de ora se adauga zerul, malaiul cernut ploaie si sarea. Se mai da in cateva clocote si e gata.

Sursa: bucatarialuiradu.ro

Alte rețete recomandate:

Login to post comments