Cine crede, cinstind vorbind, ca asa ceva ar putea fi o reteta romaneasca?
Insa, daca tot vad frantujii minunandu-se in fata chestiei asteia, - care e curenta-n Bucuresti, dar mai rara aiurea - fortez norocul (apartenent) si imi zic, de ce nu, hai, treaca si ciudatenia asta (creata probabil de un bucatar de vagon restaurant blocat de viscol la Chitila).
Cand mergi pe drum sa nu mananci, caci uiti ce-ai de facut. (Gorovei)
Fiind o branza calda (mai ales daca e cascaval de Bradet afumat, preferatul meu) merge cu un vin alb, jumatate dulce - jumatate parfum, un Muscat Ottonel de la Fetesti, desigur, ars de soarele Dunarii pana a-nceput a mirosi a caisa rascoapta.
Dar mai abitir ma leg de un Chardonnay de la Murfatlar - vin fierbinte, mirosind a fan proaspat cosit si depunand straturi de satin in juru-i si-n oricine-l atinge.
Șnițel de cașcaval (Rețeta lui Radu Anton Roman) Ingrediente
200 g cascaval
1 ou
1 lingura de faina
2 linguri de lapte
3 linguri de untdelemn
piper
Șnițel de cașcaval (Rețeta lui Radu Anton Roman) MOD PREPARARE
Se taie cascavalul in felii groase de un deget
Se trece prin lapte
Se bate oul cu faina si piper
Se scurge cascavalul de lapte, se trece prin oul batut si apoi se tavaleste in pesmet
Se prajeste la foc mic pana se rumeneste pe ambele parti
Trebuie mancat imediat altfel se face piatra
Sursa: Bucataria lui Radu
Alte rețete recomandate: