Desigur că tranziția nu am făcut-o peste noapte, ci cu pași mici și schimbări simple și suportabile. Dar este, după părerea mea, cea mai viabilă și durabilă soluție, pe termen lung. Iată și schimbările simple despre care vorbesc.
Bea mai multă apă și mai ales când ți-e foame
Ține în permanență lângă tine o sticlă cu apă și bea câte puțin de câte ori poți. Vei vedea că te va face să mănânci mai puțin. În plus, setea este, de cele mai multe ori, confundată cu foamea. Așa că, dacă ai senzația că ai mânca ceva, bea, mai întâi, un pahar cu apă și așteaptă o jumătate de oră.
Dacă încă îți mai este foame, mănâncă. Dacă nu, înseamnă că vorbea deshidratarea din tine.
Mănâncă puțin și des
Ideea este să nu mănânci niciodată pe fond de foame avansată fiindcă vei consuma o cantitate mult mai mare de alimente decât ai nevoie pentru a te sătura. Soluția este să mănânci ceva cam la 2-3 ore, o mică gustare, cum ar fi un măr, câteva alune, vreo 5-6 adică, o banană.
Nu vei mai ajunge să fii lihnit de foame și să te îndopi.
Mănâncă încet
Există un anumit timp până când senzația de sațietate ajunge la creier. Dacă mănânci încet, vei mânca mai puțin până să te saturi.
Pune-ți puțin în farfurie
Avem tendința inconștientă de a termina tot din farfurie. Mai bine pune-ți mai puțin. Poți oricând să-ți mai iei o porție în cazul în care îți mai este foame.
Citeste continuarea pe jurnalul.ro
O băutură care face cât 100 de abdomene. Topește instant grăsimea de pe burtă
Dieta Zone, preferata vedetelor
O băutură BANALĂ te poate ajuta la dietă. Slăbești 2 kg, adăugând doar...