Un număr tot mai mare de nutriționiști sugerează că schimbarea atitudinilor și a practicilor noastre în ceea ce privește mesele și ritualurile de masă poate fi la fel de importantă ca și obsesia asupra a ceea ce în realitate punem în gură.
A mânca intuitiv, un concept cu rădăcini în învățăturile budiste, are drept scop să ne reconecteze mai adânc cu experiența de a mânca - și de a ne bucura - de mâncarea noastră.
Uneori denumit "opusul dietelor", mâncarea conștientă se bazează pe ideea că nu există nici o modalitate corectă sau greșită de a mânca, ci mai degrabă grade diferite de conștiință despre ceea ce mâncăm și de ce.
Scopul unei alimentații conștiente este, așadar, să ne bazăm mesele pe indiciile fizice, cum ar fi semnalele foamei organismelor noastre, nu cele emoționale - cum ar fi mâncarea pentru confort. (PM)
Conştientizarea mâncării poate ajuta la scăderea în greutate. Iată cum SLĂBEŞTI cu "exerciţiul stafidei"
Trebuie să mâncăm pentru a supravieţui, dar cât de des, de fapt, savurezi mâncarea?
Conceptul de „conştientizare a mâncării” („mindful eating”) nu este ceva nou, de ani de zile experţii mâncării sănătoase ne arată beneficiile aprecierii alimentelor în loc să înfulecăm pe nerăsuflate.
În plus, studiile au demonstrat că această metodă duce la pierderea kilogramelor cu un efort minim.
Cum trebuie să procedezi?
Un expert a povestit experienţa lui, faptul că a încercat şi testat această tehnică, de conştientizare a mâncării, numită „exerciţiul stafidei” („the sultana exercise”).
Potrivit lui Charlotte Thaarup, directorul şi consultantul australian al „The Mindfulness Clinic”, acest exerciţiu este tot ce avem nevoie pentru a consuma alimentele conştient.
Iată ce trebuie să faci:
1. Ia o stafidă şi stai cinci minute „folosindu-ţi cele 5 simţuri”
CITESTE CONTINUAREA PE JURNALUL.RO
Am renunţat să mai mănânc după 7 seara şi iată ce s-a întâmplat
Alege-ți dieta în funcție de tipul de siluetă
Dieta germană MAX PLANCK – singura dietă care te ajută să slăbești