Atestarea unui produs tradițional implică respectarea unui caiet de sarcini, care trebuie să conțină numele unic al produsului; descrierea caracteristicilor produsului; descrierea caracteristicilor materiilor prime, proveniența acestora și indicarea principalelor însușiri organoleptice, fizico-chimice și microbiologice; descrierea caracteristicilor ingredientelor folosite în procesul de fabricație, indicarea ingredientelor și a principalelor însușiri organoleptice, fizico-chimice și microbiologice ale acestora; descrierea metodei de producție cu specific local și a procesului tehnologic tradițional; descrierea elementelor specifice privind ambalarea; descrierea elementelor care definesc specificitatea produsului finit; însușirile fizico-chimice; fotografia și descrierea desenului pe secțiune; modul de producție și/sau de prelucrare tradițional; cerințele minime și procedurile de verificare și control al tradiționalității produsului; capacitatea de producție realizată; date, înscrisuri, referințe bibliografice cu referire la vechimea produsului.
Caietul de sarcini trebuie depus, în trei exemplare, la direcția agricolă județeană, respectiv a Municipiului București, în raza căreia este realizat produsul tradițional. Odată cu caietul de sarcini trebuie depuse și opisul, cererea de înregistrare, buletinul de analiză al produsului, fișa echipamentelor de producție, schița spațiului cu amplasarea echipamentelor folosite, certificatul de înmatriculare la registrul comerțului și/sau certificatul de producător, copia actului de identitate al solicitantului.
Citeste continuarea pe paginadeagricultura.ro
Aproape 40% din terenul agricol al României nu mai este în mâini românești
Dispar firmele active doar cu numele
Cât vom câştiga din majorarea deducerilor