Numeroase studii de cercetare au ajuns la concluzia ca o interactiune complexa sau o combinatie de factori duce la un risc crescut de comportament violent la copii si adolescenti.
Oamenii de știință din domeniul cercetării încearcă să înțeleagă situațiile și influențele care duc la comportamentul violent al copiilor.
Problemele emoționale, conflictul social, contribuie la comportamentul violent al copiilor.
Deși nu înțelegem toate cauzele, știm foarte mult. Există pași pe care îi putem lua pentru a recunoaște și a reduce riscul comportamentelor distructive și violente ale copiilor.
Riscul de comportament violent poate fi dificil de recunoscut la copiii foarte mici. Înainte de adolescență, principalii factori de violență sunt: faptul că copilul este dificil de temperament, are probleme în socializare și a suferit traume emoționale severe sau repetate.
Violența este sfârșitul extrem al agresiunii. Nu toți copiii care sunt agresivi devin violenți. Atunci când copiii și adolescenții folosesc violența pentru a obține ceea ce doresc, implică, de obicei, un scenariu în care li se spune "nu" ceva ce vor să facă sau li se spune că trebuie să facă ceva ce nu vor să facă.
Ce se întâmplă de fapt este faptul că copilul este frustrat și supărat și nu a învățat nici un alt mod de a trata aceste sentimente.
O modalitate de a privi această problemă este că frustrarea, dezamăgirea și furia copilului sunt probleme pe care le rezolvă prin violență. (PM)
Ce determină copiii să devină agresivi și violenți? Reguli pentru părinții ai căror copii mușcă și lovesc
Copilul tau are neplacutul obicei sa muste sau sa loveasca alte persoane sau sa arunce cu obiecte atunci cand se supara, cand e frustrat sau nervos ca lucrurile nu se intampla asa cum vrea el? Nu functioneaza disciplina pe care incerci sa o impui?
De regula problema acestui tip de comportament apare prima oara la copiii trecuti de un an si jumatate, spre doi ani. Apoi, in functie de atitudinea ta, ea devine din ce in ce mai puternica in anii ce urmeaza sau din contra, dispare. Inarmeaza-te cu rabdare, nervi puternici si ia si jucarii la indemana. Nu este chiar asa de greu sa reusesti sa dezveti de obiceiuri proaste un copil agresiv.
Iata cateva reguli pentru parinti de la specialistii ehow.com ca sa te ajute in aceste situatii.
1. Primul lucru pe care trebuie sa il tii minte este ca micutul tau nu este rau si nu actioneaza dusmanos. Este doar la varsta la care nu stie sa foloseasca bine toate cuvintele ca sa obtina ce vrea atunci cand devine frustrat.
Daca copilul e mai mare si continua sa faca asa inseamna ca i-ai tolerat inca de mic acest comportament de prea multe ori sau doar l-ai pedepsit cand a lovit pe cineva, in loc sa adopti si alte tactici constructive.
2. Trebuie iei atitudine imediat ce el loveste sau musca. Nu astepta ca sa ii transmiti ca nu e in regula sa fie agresiv fata de ceilalti. Daca ignori acest comportament este ca si cum ii spui „e in regula sa faci rau celor pe care ii iubesti”.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.
Te-ar mai putea interesa si:
Cea mai mare greșeală pe care o face toată lumea. Află care este aceasta și nu o mai repeta!
Dicționare de vise: Ce înseamnă când visezi fantome
Degetul mic și inelarul te ajută să te descoperi. Află ce spun acestea despre tine!