Toți părinții au pentru copiii lor câteva aspirații universale. Ei vor ca aceștia să aibă o viață socială împlinită și să își urmeze propriile visuri. Dar în toate acestea, pierdem esențialul: copiii se nasc gata să învețe, însă numai în interacțiunea directă de zi de zi cu cei dragi și, ulterior, în grupurile sociale reușesc să își dezvolte personalitatea și calitățile.
Avand in spate 30 de ani de cercetare si practica clinica, Dr. Stanley Greenspan redefineste calitatile unui copil sanatos din punct de vedere emotional si intelectual si afirma: fiecare parinte are capacitatea si mijloacele de a creste „copii grozavi”.
Aceasta carte, scrisa intr-un stil placut si implicat, ne introduce in universul copiilor aflati in plina dezvoltare, de la cea mai mica varsta si pana in adolescenta. El descrie acele calitati ale unui copil ce creste armonios si modalitatile in care parintii pot ajuta la dezvoltarea fiecarei calitati ale unui „copil grozav”: curiozitatea, empatia, gandirea nuantata, stima de sine, lejeritatea in comunicare etc.
Aceste calitati stau la baza succesului social, familial si profesional, iar cea mai importanta in formarea lor este experienta.
Astfel, rolul parintelui de companion si ghid este esential. Fara a ne oferi lectii de viata, autorul ne deschide ochii catre trairile si nevoile copiilor de fiecare varsta, facandu-ne atenti la micile schimbari pe care le putem introduce fara mult efort in comportamentul nostru pentru a stimula cresterea celor mici.
Află mai multe despre concursul „Citește sănătos” - organizat de Antena Satelor în parteneriat cu Editura Herald - și despre campania ”Te așteptăm în librărie! 2015”.
Întrebarea săptămânii este: Cum definea educația poetul englez William Butler Yeats?