Tipăreşte pagina

Sprijin de 30 de milioane de lei pentru apicultori

Apicultorii vor primi un sprijin financiar de 30,2 milioane lei pentru perioada 2014-2016, de la bugetul de stat şi din fonduri UE pentru achiziţionarea de medicamente, mătci, roiuri pe faguri și/sau familii de albine, precum și pentru analiza mierii.

Din aceste sume 15,10 milioane de lei sunt alocate alocate de la bugetul de stat, iar 15,10 milioane de lei vin din fonduri europene, se arată într-o hotărâre emisă de Guvern citată de Mediafax. Banii vor fi alocați în acest an și acțiunea face parte din Programul pentru sprijinirea apicultorilor pentru 2014-2016.

„Scopul de bază al Programului este sprijinirea apicultorilor pentru achiziționarea de medicamente, funduri de stupi pentru control sau funduri de stupi antivarroa, de mătci, roiuri pe faguri și/sau familii de albine, precum și pentru decontarea analizelor fizico-chimice care să ateste calitatea mierii“, se mai arată într-un comunicat al Executivului.

Sursa: paginadeagricultura.ro

Te-ar mai putea interesa si:

Fermierii care solicită fonduri europene pentru bunăstarea animalelor au obligaţia de a completa şi depune cererea unică de plată
Atenţie la documentaţia pentru fondurile europene
Apicultura: Acte necesare pentru accesare fonduri europene