Tipăreşte pagina

Apicultura: Acte necesare pentru accesare fonduri europene

Pentru a accesa un fond european FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală - Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, este un instrument de finanțare creat de Uniunea Europeană pentru implementarea Politicii Agricole Comune) trebuie întocmit un dosar și trebuie făcute mai multe demersuri la diferite instituții (primărie, APIA, DSV, finanțe etc.).


Pentru a putea depune dosarul pentru o anumita masura si a accesa aceste fonduri este necesar in primul rand ca sesiunea pentru depunerea proiectelor de investitii pentru masura respectiva, prin PNDR, sa fie deschisa (Programul National de Dezvoltare Rurala este documentul pe baza caruia poate fi accesat Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si care respecta liniile directoare strategice de dezvoltare rurala ale Uniunii Europene).

Urmeaza sa va intocmiti actele necesare pentru intocmirea dosarului, pentru o anumita masura.

Fiecare masura (Masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri, Masura 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta) au atat documente comune cat si diferentiate, in functie de specificul fiecarei masuri.

Documente necesare pentru accesarea Masurii 112:

– actele de firma (copie dupa Certificatul de inregistrare, cu stampila sau inscrisul “Conform cu originalul” si Certificatul constatator de la Registrul Comertului – eliberat special pentru accesarea acestor fonduri! – acte stampilate si semnate de titularul firmei, solicitantul);

Citeste continuarea pe curademiere.ro