Radioul Public va emite, din 2016, pe 10 noi frecvenţe

Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) plănuieşte, pentru anul viitor, începerea emisiei pe zece noi frecvenţe, inclusiv la Cluj, o dezvoltare puternică în online, ce implică lansarea unei platforme complexe şi uşor de accesat de tineri, dar şi digitalizarea Arhivei de Aur a Radio România.

Conducerea Radioului Public, în frunte cu Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă bilanţul instituţiei publice de radio în 2015 şi planurile Radio România pentru 2016.

"Radio România este unul dintre cele mai stabile servicii publice din Europa (...) Performăm şi poate unora li se pare nefiresc că un serviciu public de stat poate performa, poate fi eficient şi nu este aprioric destinat falimentului, lipsei de eficienţă şi dezastrului", a spus Ovidiu Miculescu, precizând că, în ultima perioadă, la adresa SRR au fost lansate "atacuri" de către "persoane care nu au o reprezentativitate la nivel de organizaţie, persoane care au pierdut privilegii, chiar locul de muncă în urma unor cercetări disciplinare, confirmate de către justiţie". "Nu pot accepta ca instituţia să fie atacată pe motive personale, pe neadevăruri, pe impresii. Voi apăra şi vom apăra această instituţie", a spus Ovidiu Miculescu.

Potrivit conducerii SRR, pe anul financiar 2014, Radioul Public a avut un profit de 7,7 milioane de lei, iar pentru anul în curs se previzionează o creştere a acestuia.

Ovidiu Miculescu a mai spus că lucrurile se află în SRR "într-o modernizare continuă". "Pe mulţi lucrul acesta poate să-i deranjeze. Credem că facem bine ceea ce facem pentru că Radio România are un proiect, o viziune, ştim încotro mergem (...) Este extrem de nedrept, de neadevărat, de greu de acceptat ca instituţia şi nu persoanele, să fie atacată, lovindu-se în partea de filon al existenţei acestei instituţii, care, din 1928, este parte din istoria României. Or credibilitatea este unul dintre argumentele noastre forte, pentru că încercăm să fim echidistanţi, echilibraţi, să nu intrăm în jocuri politice, să nu favorizăm lucruri. Avem grijă de minorităţi, de cultură, de teatru, de film, de carte, de muzică. Suntem printre puţinele posturi din Europa care are două canale destinate 24 de ore culturii, Radio România Cultural şi Radio România Muzical", a spus Ovidiu Miculescu, precizând că Radio România este singurul post de radio public ce organizează de 22 de ani un târg de carte de anvergură europeană, Gaudeamus, care, la ediţia din acest an, a avut peste 125.000 de vizitatori.

El a făcut referire şi la performanţa din acest an a Radioului Public, precizând că posturile sale sunt pe locul întâi în preferinţele românilor, cu o cotă de piaţă de peste 30%. Aproape 5 milioane de ascultători aleg zilnic unul dintre cele 14 posturi ale Radio România - Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Antena Satelor, Radio România Internaţional, Radio 3Net "Florian Pittiş" şi Reţeaua Studiourilor Regionale, cărora li se adaugă Radio Chişinău, în Republica Moldova.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor SRR, la capătul a trei săptămâni şi jumătate de negocieri dure, angajaţii instituţiei au un Contract Colectiv de Muncă. "Este un Contract Colectiv de Muncă bun, pe care îmi doresc să îl aibă toţi colegii din presă, pentru că presa are nevoie de anumite repere de stabilitate. Este un Contract Colectiv de Muncă modern, orientat spre construcţie şi spre viitor, aşa cum merge întreaga instituţie", a spus Nicoleta Balaci, preşedintele Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Societatea Română de Radiodifuziune - sindicatul reprezentativ din instituţie.

În ceea ce priveşte proiectele Radioului Public, Ovidiu Miculescu a spus că, din 2012, există un trend crescător pe toate palierele SRR, instituţia având o strategie pentru următorii trei ani

"Lucrăm la upgradarea acoperirii, avem un proiect mare de online, pentru că ştim că viitorul acesta este, şi suntem decişi să continuăm procesul de modernizare a organizaţiei", a afirmat Miculescu.

"În ultimii ani, SRR din păcate a pierdut foarte multe frecvenţe, undeva spre 60 de frecvenţe. Există o obligaţie a noastră de a acoperi teritoriul şi populaţia. O facem în mare măsură, dar sunt anumite zone în care nu suntem prezenţi sau suntem prezenţi cu un semnal mai slab", a spus Ovidiu Miculescu, amintind că Societatea Naţională de Radiodifuziune a primit, în acest an, de la Consiliul Naţional al Audiovizualului zece noi frecvenţe, pe care le va pune în funcţiune în 2016.

Astfel, pentru Radio România Actualităţi a fost acordată o frecvenţă la Piteşti, pentru Antena Satelor au fost alocate trei noi frecvenţe, la Comăneşti, Zalău şi Sulina, pentru Radio Mureş - o frecvenţă la Târgu-Mureş, pentru Radio Cluj - o frecvenţă la Cluj-Napoca, pentru Radio Iaşi - o frecvenţă la Huşi, pentru Radio Constanţa - o frecvenţă la Tulcea, pentru Radio Oltenia Craiova - o frecvenţă la Râmnicu-Vâlcea, iar pentru Radio Timişoara - o frecvenţă la Petroşani.

Dintre acestea, Ovidiu Miculescu s-a referit la cea de la Cluj, pe care Radio România va emite un program pentru minorităţi.

"La Târgu-Mureş există o foarte puternică minoritate maghiară şi nu numai. La fel se întâmplă şi la Cluj", a spus Miculescu, explicând că pe frecvenţa existentă la Cluj în prezent se difuzează un program amestecat, imposibil de consumat de ascultători. El a mai spus că acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Târgu-Mureş, însă, după separarea programului în limba română de programul dedicat minorităţilor, pe două frecvenţe distincte, audienţa a crescut cu 80%. "Acelaşi lucru încercăm să îl facem şi la Cluj", a spus Ovidiu Miculescu.

El a vorbit şi despre "direcţia" mare a SRR de încercare de acoperire în special a posturilor regionale, dacă nu chiar naţionale, "pentru că sunt zone, precum Clisura Dunării şi partea de nord a Moldovei", descoperite în acest moment. De asemenea, niciun post al Radio România nu se aude la Alba-Iulia, fapt care este trist, după cum a spus acesta.

În ceea ce priveşte dezvoltarea online a SRR, Ovidiu Miculescu a spus că această prezenţă a Radio România va fi dezvoltată foarte puternic începând din 2016. "Vom construi o platformă online pe care noi ne-o dorim puternică, complexă, uşor de accesat, prietenoasă şi extrem de utilă consumatorului de media pe orice cale ar veni el, dar, în special pentru zona de online, social media ş.a.m.d.", a spus Miculescu, precizând că aceasta este o direcţie prin care Radioul Public poate să îşi întinerească şi audienţa.

De asemenea, în 2016, SRR va continua proiectul de digitalizare a arhivei sale. "Este vorba despre modernizarea în continuare a ceea ce se cheamă Arhiva de Aur a Radio România, pentru că deţinem un patrimoniu spectaculos pe care trebuie să-l întoarcem publicului, el trebuie făcut accesibil", a explicat şeful SRR.

Un proiect mai inedit al Radioului Public este abordarea transmisiei digitale a posturilor sale, domeniu în care Radio România apelează la sprijinul statului român şi este dispusă să colaboreze cu posturile de radio private.

"Pe o frecvenţă analogică se duce un canal de radio, pe digital se pot duce şi până la 18 canale", a explicat Ovidiu Miculescu avantajele transmisiei digitale a posturilor de radio. "Digitalul înseamnă un plan naţional de alocare a frecvenţelor, înseamnă frecvenţe şi emiţători mulţi de puteri mici (...) Apare şi problema receptoarelor, emitem, dar cine ne aude? Alte ţări au experienţe diferite, în unele zone, statul a participat la subvenţionarea integrală sau parţială a acestor receptoare a mediilor respective, au fost campanii foarte puternice de îndemnare a populaţiei de trecere la digital (...) Este greu, dar eficienţa, calitatea, trendul industriei merge în această direcţie. Radio România are foarte mulţi emiţători în AM, în unde medii, cu consum mare de electricitate. Cei din FM au consumuri mult mai mici şi calitate mult mai bună (...) Dacă vom reuşi să demarăm acest lucru (transmisia digitală, n.r.), colaborarea cu radiourile private va fi inevitabilă (...). Statul cred că ar trebui să înţeleagă că această evoluţie este foarte prezentă în viaţa românilor şi nu putem sta pe loc", a mai spus Miculescu.

Alte planuri ale Radioului Public pentru 2016 vizează modernizarea organizatorică, atragerea tinerilor în instituţie şi reabilitarea sediului său.

"Avem o problemă legată de sediu, este un sediu construit în 1950, cu foarte multe holuri, cu foarte mult spaţiu ineficient. Căutăm spaţiile deschise, nu multe uşi, după care de multe ori nu ştii ce se întâmplă, nu că s-ar întâmpla ceva rău, dar e important şi mediul în care se lucrează. E o clădire care a trecut prin nişte cutremure, destul de şubredă, dar din nou chestiunea asta înseamnă bani", a explica Ovidiu Miculescu.

De asemenea, Ovidiu Miculescu a spus că, în curând, Radio România va finaliza bugetul instituţiei pentru 2016. "Aşteptăm să vedem şi noi bugetul naţional, pentru că releele, Radio România Internaţional şi o parte din bugetul Orchestrelor sunt plătite de la buget", a mai spus acesta.

"Vrem să demonstrăm că un serviciu public poate performa şi poate lupta în termeni de audienţă şi performanţă cu competitorii şi partenerii din zona privată, pe care îi dorim cât mai buni, pentru că şi noi vom ţine pasul", a concluzionat Ovidiu Miculescu.

ULTIMELE ŞTIRI

Un simplu test de sânge ar permite detectarea mai multor forme de cancer

Cercetătorii au dezvoltat o tehnică de „biopsie lichidă”, care ...

Exporturile de tomate ale României sunt nesemnificative

România a importat 59.369 tone de roşii în primele nouă luni din ...

Fonduri europene pentru inovare în domeniul acvaculturii

Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru ...

Recomandări AFIR

 

Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale recomandă Unităților ...

Caravana ”Alege oaia” - la Iași

În perioada 23-24 ianuarie 2018 în Parcarea Instituției ...

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a devenit membru al European Rural History Organisation

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima instituţie din ...

Alpinistul roman Horia Colibăşanu invitat la Gala "Expediţia - Chemare în necunoscut"

Alpinistul român Horia Colibăşanu, timişoreanul care a reuşit să ...

Peste 20.700 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac va fi sfințită

Turiştii care urcă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş pot vizita ...

Caravana “Alege oaia!” ajunge la Iași

 

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea va fi prezent ...

La Socola se studiază ”sindromul Italia”

 

Specialişti ai Universităţii italiene Udine, sunt până pe 28 ...

În sfârşit, vine iarna!

Meteorologii atenţionează că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea de ...

O varietate de ceapă persană, o armă potenţială împotriva rezistenţei la antibiotice

O varietate de ceapă persană ar putea avea un impact major în lupta ...

Pliculeţele de ceai - utilizări mai puţin cunoscute!

În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...

România participă la cea de-a 83-a ediție a Expoziţiei Internaționale “Săptămâna verde”

În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...

SĂNĂTATE

Suferi de lacrimare excesivă? Află cum să tratezi eficient boala
Dacă observați că aveți o problemă cu ochii în mod constant, este de obicei datorită producției excesive de
Motive neobișnuite pentru căderea părului. Ce cauzează această problemă
Pierderea inexplicabilă, excesivă a părului poate fi îngrijorătoare și înfricoșătoare. Se
Ce îți transmite corpul tău: semne de boală pe care nu trebuie să le ignori
Corpul omenesc este ca o mașină. Atunci când lucrurile se strică, în general, nu se oprește fără
Răceala comună la copii. Câte episoade sunt normale într-un an
Răceala obișnuită sau infectarea tractului respirator superior este unul dintre motivele principale pentru vizita la
Simptome ale unei infecții sinusale. Când trebuie să vezi URGENT un doctor
Sinuzita înseamnă că sinusurile sunt inflamate. Cauza poate fi o infecție sau o altă problemă. Sinusurile tale
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Turele de noapte cresc șansele de apariție a cancerului!
Femeile care lucrează pe tură de noapte au șanse mai mari de apariție a cancerului, după cum sugerează un nou studiu,
Refolosirea unei sticle de apă nu este deloc o idee bună! Află motivul
Chiar dacă intenția este bună, din motive ecologice și economice, reutilizarea unei sticle de apă nu este neapărat o
Creştere alarmantă a numărului românilor bolnavi de tiroidă
In România, numărul pacienților diagnosticaţi cu afecțiuni tiroidiene aproape s-a triplat în ultimii şase
După 10 ani de la abandonul ţigării riscul cardiac devine ca al nefumătorului
Unii, cu voinţă anemică, care se ascund când e momentul să înceapă războiul cu tutunul, se scuză în
Cum te poți îmbolnăvi la locul de muncă. Obiectele care conţin bacterii dăunătoare!
Majoritatea oamenilor îşi doresc ca locul lor de muncă să fie unul curat, iar dacă ar trebui să aleagă care este
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Testul cardiacului: În câți metri obosește
Dacă s-ar întâmpla ceva în neregulă cu inima ta, ai fi știut? Nu toate problemele cardiace vin cu
Așa poți preveni căderea părului!
Dacă te-ai săturat să încerci tratamentele scumpe din saloane pentru a stopa căderea părului și nu ești deloc
ATENȚIE! Aceste plante îți pot otrăvi copilul. Efectele lor asupra sănătății
Plantele de casă au mai multe roluri benefice în mediul nostru de acasă. Ele purifică aerul, pot fi comestibile
Ce se întâmplă cu creierul nostru atunci când bem apă pe stomacul gol? Efectele uimitoare ale terapiei cu apă
Apa este un element vital, iar atunci când este consumată exact atunci când organismul nostru are mai multă
Așa-ți îngrijești rinichii cel mai bine
Organ pereche, rinichii sunt considerați ca fiind centrul vitalității organismului uman. Orice dezechilibrul produs la
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
4 remedii naturale împotriva tusei
În zilele friguroase probabilitatea de a răci este foarte crescută, mai ales în condițiile în care
NU mai lua medicamente anti-inflamatoare. Folosește aceste preparate naturale
Datorită prevalenței efectelor secundare ale medicamentelor antiinflamatoare, persoanele vizate caută abordări
Proprietăți incredibile de vindecare! Tratează hipertensiunea, reduce inflamația
Gheara de pisică este un medicament pe bază de plante folosit în practica tradițională pentru a trata
Cele mai bune ceaiuri contra balonării
Durerile de burtă și balonarea îți dau toată ziua peste cap, nu-i așa? Dacă senzația de abdomen voluminos,
Cea mai populară băutură terapeutică din Rusia şi efectele sale benefice
Această băutură a reprezentat remediul salvator pentru bolnavii de febră tifoidă în timpul Primului Război
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

EDUCAŢIE

Expresii temporale în limba engleză
Voi știți să ne spuneți în ce dată suntem și cât este ora... și nu oricum, ci în limba engleză? Dacă nu, parcurgeți
Expresii uzuale in limba engleza
Prin acese expresii ne-am propus sa vă ajutăm să comunicați mai simplu și mai eficient, chiar dacă sunteți începător
«
»
 • 1
 • 2
Și oamenii mari sunt oameni: Când mă fac mare vreau să fiu ...rege!
Uneori viața ne pune în circumstanțe extraordinare. Capacitatea de a rămțne cu capul pe umeri în asemenea
Femei stresate și bărbați efeminați. Explicații pentru scăderea natalității
În ultimii ani, rata natalităţii din România a scăzut la cote alarmante. Cauzele sunt multiple, de la
Elementul din copilărie care îi influențează pe cei mici la maturitate
Primii cinci ani ai vieții copilului sunt esențiali pentru dezvoltare. Experiențele pe care copii le au în acești
Surprize pentru elevi! Ce se se întâmplă cu telefoanele și cu scutirile
Ministrul Educației, Liviu Pop, a semnat un ordin pentru modificarea și completarea regulamentului cadru de organizare
5 secrete către succes de la cele mai de succes femei
Pentru că știm că toate femeile din întreaga lume își doresc să aibă succes și caută neîncetat rețeta
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Legea uceniciei, în noua formă, aduce sume majorate în bugetul angajatorilor: 1125 lei/lună pentru fiecare ucenic
A apărut legea care modifică Legea uceniciei. În esență, angajatorii care încadrează ucenici primesc o sumă
SEO pas cu pas. Pasul 1 - Obține cuvintele-cheie potrivite
Nu e întotdeauna ușor să atragi vizitatori pe site-ul tău. Probabil știi că trebuie să înveți SEO, dar
Cât costă să trimiți copilul să studieze în străinătate
Tot mai mulți români sunt dezamăgiți de sistemul educațional românesc și caută soluții alternative în
Recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale
Recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România se aplică
Învăţământul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanţat din toamnă
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că din luna septembrie a acestui an
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Însemne tricolore cusute la Miercurea Ciuc, dăruite, de Ziua Naţională, românilor din afara graniţelor
Sute de însemne tricolore, cusute în inima ţării, la Miercurea Ciuc, au fost dăruite românilor din
„Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”
Cu un an înainte de sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, ca un preambul la seria de evenimente ce se vor
Stilul neoromânesc, subiectul unui documentar despre căutarea identităţii naţionale în domeniul arhitecturii
Stilul arhitectural neoromânesc, considerat un veritabil simbol al unităţii culturale naţionale în
Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali, apreciată la Londra
Tabăra de sănătate pentru copiii supraponderali, organizată anual în staţiunea Straja, din Valea Jiului, în
Muzeul vieţii transilvănene, amenajat în castelul Kalnoky de la Micloşoara
Muzeul vieţii transilvănene, amenajat în castelul Kalnoky din localitatea covăsneană Micloşoara, va fi acreditat
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

JURIDIC

Stimulent de inserție 2018: Câți bani primești dacă te întorci mai repede la serviciu
Stimulentul de inserție este o sumă de bani ce se acordă părinților care se întorc mai repede la muncă din
Alocație copii 2018. Cine beneficiază de alocație. Cât este cuantumul
Copiii și tinerii din România cu vârsta de până la 18 ani și, în anumite cazuri, chiar și mai
ZILE LIBERE 2018. Câte mini-vacanțe vor fi în 2018
Anul Nou abia a început și, după minivacanță, de Crăciun și Revelion, deja ne gândim la următoarele zile
Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală în care nu se lucrează
Vinerea Mare ar putea deveni sărbătoare legală în care să nu se lucreze. O astfel de propunere legislativă a fost
Copil asfixiat de un bob de porumb. Familia acuză medicii de neglijență
Familia unui copil în vârstă de un an şi opt luni care a decedat în spital, luni, după ce s-a
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Cum arată şi cum se completează formularul 600
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a estimat că 210.000 de români sunt aşteptaţi la gişeele instituţiei
Ce capcane să eviți atunci când te înscrii la o școală de șoferi
Dacă vrei să obții permisul auto atunci primul pas este înscrierea la o școală de șoferi unde vei învăța
Gradul de raportare a violenţelor asupra femeilor a crescut în zona rurală a judeţului Vâlcea
Gradul de raportare a violenţelor asupra femeilor a crescut în zona rurală a judeţului Vâlcea, în
Proiect de conștientizare a cetățenilor cu privire la tăierile ilegale de pomi
Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a inițiat un proiect de informare care va fi implementat la nivel
România, în prima jumătate a unui clasament privind corupţia
România se află în prima jumătate a unui clasament privind corupţia, realizat de Banca Mondială, care
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Deplasarea copiilor minori în străinătate
Copilul minor poate călători în străinătate numai însoțit, cu acordul părinților sau al reprezentantului
Cum se face o cerere adresată CEDO
În cele ce urmează vom încerca să vă familiarizăm cu o instanţă foarte populară pentru români, ale
Ce contribuţii plătesc arendaşii?
In noile dispozitii ale Codului Fiscal se pervede obligativitatea platii contributiei la sanatate si pentru veniturile
Ce contribuţii plătesc soţii în cadrul PFA?
Eşti soţie sau soţ al unei Persoane Fizice Autorizate? Află cât trebuie să plăteşti la contribuţiile sociale!
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Divorțul la mediator. Legal, discret, eficient
Armonizarea permanenta a legislatiei Romaniei cu legislatia europeana ofera cetatenilor romani o suma de alternative
Ești martor într-un proces civil? Află tot ce trebuie să știi despre cum se depune mărturie
In cazul in care sunteti implicat intr-un proces civil, una dintre probele pe care le puteti folosi este cea cu
Ce trebuie să ştiţi când închiriaţi on-line o maşină
Vă sfatuim în primul rând trebuie citite cu atenţie condiţiile de rezervare şi de închiriere ale
Termeni uzuali din dreptul civil
Dreptul civil este acea ramură de drept ce reglementează relațiile social-patrimoniale și nepatrimoniale stabilite
Termeni uzuali din domeniul comercial
Dreptul comercial este acea ramură de drept privat care cuprinde ansamblul normelor juridice ce reglementează relațiile
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ECONOMIE

Credite pentru fermieri şi întreprinzători din mediul rural
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va încheia un acord cu Fondul European de Investiţii care prevede
România aruncă la tomberon o afacere de 2 miliarde de euro
În fiecare an, România produce atât de mult gunoi, că, pentru a-l transporta, îţi trebuie o
Dobânda la Prima Casă va creşte până la finele lui 2018
Ratele la creditele în lei vor creşte în următoarele 12 luni chiar şi cu 15%,având în vedere că
Ouăle, printre cele mai consumate alimente de către români
Oul este unul dintre cele mai importante alimente ale românilor, întrucât 93% dintre persoanele din
Voucherele de vacanţă, un vis spulberat
Bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanţă, ci bani, şi asta abia începând din 2018. În ceea ce
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
300 locuri de muncă in domeniul agricol (recoltare zmeură) în Portugalia
Selectia candidatilor se va desfasura in doua localitati din tara: 1. Roman (judetul Neamt) - 17 ianuarie 2018 2.
România se îndreaptă spre o criză fără soluţii
Peste 3,4 milioane de români sunt plecaţi din ţară, iar alte 4 milioane nu vor să muncească sau să meargă la
24.814 locuri de muncă vacante la nivel naţional
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacanţe, în evidenţele Agenţiei
300 de locuri de muncă disponibile în agricultură, în Portugalia
Un număr de 300 de locuri de muncă în domeniul agricol sunt disponibile în Portugalia prin intermediul
Cursuri de calificare profesională pentru șomeri
Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţul Botoşani organizează cursuri de calificare în diferite meserii
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Sectorul agricol este principalul angajator din România
Țara nostră este singurul stat membru al Uniunii Europene (UE) în care sectorul agricol este principalul
Produsele din Arad au intrat pe piaţa din China
Miere, apă minerală, vin şi chiar creaţii vestimentare sunt produse care vor ajunge pe piaţa din China de la
Bistrițenii mizează pe lavandă, cătină și nuci
Fermierii, în special cei tineri, sunt tentați de oportunitățile de valorificare ale acestor culturi. De altfel,
Producţia record de prune ne bagă în liga greilor
Semne bune are anul acesta pentru producția de prune, deși ploile și vremea rece de la începutul anului păreau că
Cultivarea buruienilor va deveni o afacere
Iarba grasă, chimenul și busuiocul sălbatic sunt buruieni care dau bătăi de cap agricultorilor când năpădesc
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Săracii Europei, dar cu cele mai mari costuri la energie
În aceste zile ANRE a decis majorarea preţurilor la energia electrică şi la gazele naturale pentru consumatorii
Românii cheltuiesc aproape 50% din venituri pe mâncare și țigări
Germanii cheltuiesc cel mai mult cu locuinţa, românii – cu mâncarea, băutura şi ţigările, iar
Cum să ai mai mulți bani în 2018. Nu te-ai fi gândit la punctul 4!
Cum să ai mai mulți bani este o chestiune care frământă din ce în ce mai multă lume. Fie că ești la
Top 5 cauze care au condus la creşterea preţurilor
Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a urcat în luna
Scumpiri inexplicabile pentru ouă, carne şi produse lactate
În unele cazuri, preţul alimentelor s-au dublat la raft. Fermierii solicită intervenţia autorităţilor, în
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

ATELIER

Cum să faci să miroasă în casă a Crăciun. Ai nevoie de mirodenii, mentă și portocală
Nimic nu evocă spiritul Crăciunului mai bine decât parfumul de portocale și scorțișoară de care ne bucurăm
Ornamente din sfoară
Ornamentele din sfoară pot căpăta acum alte dimensiuni. Sunt foarte ușor de realizat, motiv pentru care vă puteți
Decorațiuni homemade cu conuri de brad
Special pentru sezonul sărbătorilor de iarnă sau pentru a-ți decora casa în spiritul anotimpului rece, poți
Cum îți faci trandafiri decorativi din coji de portocale
Nu aruncați coaja portocalelor. Pe lângă faptul că au proprietăți magice de sănătatea, puteți crea trandafiri
Sfaturi simple de Feng Shui pentru casă
Scopul Feng Shui este de a crea un mediu de viață care promovează sănătatea și de a promova fericirea. Pentru a vă
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5