NASA recomandă 12 plante de interior pentru un somn odihnitor

Foarte multă lume din jurul nostru petrece ore întregi înainte de a adormi sau suferă de pe urma unui somn agitat și neodihnitor. Cauzele pot fi diverse, de la stres până la un regim de viață nesănătos, însă noi ne vom concentra asupra metodelor naturale și cochete de a veni în întâmpinarea acestei probleme.


Specialiștii avertizează că absența unui somn odihnitor are un impact negativ asupra stării noastre de spirit, asupra energiei și a productivității zilnice, dar și a sănătății pe termen lung. Cheltuim foarte mulți bani în încercarea de a veni de hac acestei probleme. Dacă suferi de insomnii, înseamnă că ai încercat până acum numeroase variante care să te ajute, de la înlocuirea așternuturilor sau ceaiul de dinainte de culcare până la remedii naturale, tehnici de relaxare sau chiar pilule miraculoase, însă fără vreun efect. Dar dacă nu ai găsit încă soluția potrivită pentru tine, îți propunem câteva variante non invazive, care, în plus, pot completa decorul casei tale. În acest articol, vom prezenta un top al plantelor de interior care vor influența în mod pozitiv calitatea somnului tău. Așadar, studiile au demonstrat că următoarele plante influențează pozitiv calitatea somnului, astfel încât, a doua zi să te simți odihnit și plin de energie.

rsz lavanda 11. Lavanda

Cu toții iubim lavandă, nu-i așa? Lavanda este o plantă populară care poate scădea nivelul de anxietate și îți poate îmbunătăți somnul. Un studiu recent a arătat că mirosul de lavandă poate scădea nivelul stresului, presiunea sângelui și poate regla pulsul. Un alt studiu a demonstrat că lavanda îi calmează pe cei mici și pe cei mari deopotrivă.

iasomie2. Iasomia
Iasomia este o plantă exotică al cărei efect benefic asupra minții și al corpului a fost deja demonstrat. Studiile confirmă faptul că aceasta calmează și ajută la o eficiență sporită a activităților pe timpul zilei.

3. Aloe Vera
Aloe Vera este una dintre cele mai eficiente plante în purificarea aerului. Știați că aceasta degajă oxigen în timpul nopții? De asemenea, se reproduce ușor și nu trebuie udată zilnic. Poți așeza planta pe pervazul din dormitor, pentru că nu necesită multă lumină directă.

4. Planta Șarpe
Această plantă nu este deloc pretențioasă. Nu are nevoie de prea multă apă, căci îi priește mediul uscat. Nu are nevoie nici de multă lumină directă. Îndepărtează benzenul, formaldehida, tricloretilena și xilenul din aerul din interior.

rsz 1valeriana5. Valeriana

Rădăcina acestei plante a fost folosită pentru ceaiuri încă din timpuri străvechi, atunci când tămăduitorii romani și greci o prescriau în cazul insomniilor. Un studiu recent a arătat că inhalând aburul ceaiului de valeriană poți adormi extrem de rapid, garantând un somn ca de bebeluș. Asigură-te că plasezi această plantă în fața ferestrei, deoarece are nevoie de minimum șase ore de lumină zilnic.

6. Gardenia
Gardenia este o plantă potrivită oricărui dormitor. Pe lângă faptul că este foarte apreciată pentru frumusețea să, studiile au arătat că o astfel de plantă îți poate induce o stare permanentă de bine. Efectele sale sunt similare cu cele ale Diazepamului, reducând disconfortul unei zile obositoare, stresul și anxietatea. Pe de altă parte, trebuie să ai în vedere că această plantă este destul de dificil de întreținut, necesitând o atenție sporită. Nu uita să o așezi într-o cameră luminoasă, dar nu în razele directe ale soarelui.

rsz planta paianjen7. Planta Păianjen
Această plantă poate efectua fotosinteza și într-o lumină semiobscură, având, totodată, capacitatea de a absorbi toxinele din aer precum formaldehida, monoxidul de carbon și benzenul. Planta păianjen poate neutraliza diverși poluanți, prezenți în casele noastre pe o suprafața de 200 de metri pătrați. Mai mult, această plantă va absorbi orice fel de fum sau miros neplăcut, menținând nivelul optim de oxigen din încăpere pentru un somn cât mai odihnitor.

8. Crinul Păcii
Crinul Păcii este o plantă uluitoare care filtrează substanțele toxice din încăperea unde este situată, crescând și nivelul umidității cu până la 5%. Astfel, ajută la îndepărtarea microbilor aerieni care pot provoca diverse alergii. Pe de altă parte, aceasta este benefică pentru mucoasele uscate sau iritate care te țin treaz toată noaptea.

9. Iedera englezească
Această plantă a fost clasată de NASA în topul celor mai purificatoare plante de interior. Vestea bună este că iedera este o plantă ușor de întreținut, necesitând o expunere moderată la razele soarelui. Un studiu recent a arătat că poate avea un efect benefic și asupra celor care suferă de astm. Colegiul American de Alergie Astm și Imunologie a demonstrat că iedera englezească poate reduce 94% din impuritățile din aer și 78% din mucegai în numai 12 ore, însă mare atenție la această plantă, deoarece este toxică pentru copii și animale de companie, așa că asigură-te că o poziționezi într-un loc sigur.

10. Bambusul
Bambusul este un odorizant natural, de aceea nu va mai fi nevoie să cumperi produse chimice care să neutralizeze mirosurile neplăcute. O astfel de plantă te va ajuta să te bucuri de prospețimea aerului pe care ți-o oferă. Bambusul nu este pretențios, însă trebuie să ai grijă la câteva mici aspecte precum menținerea solului umed și evitarea poziționării în lumina directă a soarelui.

11. Potosul
Potosul sau iedera diavolului este una din plantele cele mai eficiente în purificarea aerului potrivit NASA. Aceia care au un program destul de încărcat vor aprecia cu atât mai mult această plantă care nu necesită îngrijire specială, dar care va îmbunătăți considerabil calitatea somnului. Doar câteva ore de lumina naturală și puțină apa o dată pe săptămână este tot ce are nevoie. Este recomandat să agați aceasta plantă pentru a ține frunzele toxice departe de copii sau animale.
12. Gerbera
Gerbera are flori vesele și colorate care, cu siguranță, îți vor induce o stare de bine. Această plantă extraordinară elimină oxigen pe timpul nopții, care te va ajuta să respiri mult mai ușor. Dacă suferi de apnee sau alergii, trebuie neapărat să îți cumperi această plantă. Totuși, amintește-ți că gerbera este predispusă la boli fungice, ceea ce înseamnă că are nevoie de o atenție deosebită.

Sursa: dailyamaze.com
Text: Alexandra Mocanu

 1. Agrometeo
 • Săptămâna 19 - 25 ianuarie 2018
  Săptămâna 19 - 25 ianuarie 2018

  Vremea caldă sub aspect termic de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată, în cea mai mare parte a ţării. În semănăturile tardive, cerealierele de toamnă aflate în faza de răsărire şi insuficient călite vor prezenta vârful frunzelor brunificat (1-3 cm). De asemenea, la culturile de orz şi grâu, datorită alternanţei îngheţ-dezgheţ la sol, izolat va fi posibilă înregistrarea fenomenului de “descălţare” a plantelor. În funcţie de data semănatului, culturile de orz și grâu de toamnă vor parcurge răsărirea, apariţia frunzei a treia şi înfrăţirea (20-100%), la nivelul întregii ţări. Sub aspect fenologic, ...

ULTIMELE ŞTIRI

Un simplu test de sânge ar permite detectarea mai multor forme de cancer

Cercetătorii au dezvoltat o tehnică de „biopsie lichidă”, care ...

Exporturile de tomate ale României sunt nesemnificative

România a importat 59.369 tone de roşii în primele nouă luni din ...

Fonduri europene pentru inovare în domeniul acvaculturii

Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru ...

Recomandări AFIR

 

Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale recomandă Unităților ...

Caravana ”Alege oaia” - la Iași

În perioada 23-24 ianuarie 2018 în Parcarea Instituției ...

Muzeul Etnografic al Transilvaniei a devenit membru al European Rural History Organisation

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima instituţie din ...

Alpinistul roman Horia Colibăşanu invitat la Gala "Expediţia - Chemare în necunoscut"

Alpinistul român Horia Colibăşanu, timişoreanul care a reuşit să ...

Peste 20.700 de locuri de muncă sunt disponibile la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac va fi sfințită

Turiştii care urcă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş pot vizita ...

Caravana “Alege oaia!” ajunge la Iași

 

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea va fi prezent ...

La Socola se studiază ”sindromul Italia”

 

Specialişti ai Universităţii italiene Udine, sunt până pe 28 ...

În sfârşit, vine iarna!

Meteorologii atenţionează că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea de ...

O varietate de ceapă persană, o armă potenţială împotriva rezistenţei la antibiotice

O varietate de ceapă persană ar putea avea un impact major în lupta ...

Pliculeţele de ceai - utilizări mai puţin cunoscute!

În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...

România participă la cea de-a 83-a ediție a Expoziţiei Internaționale “Săptămâna verde”

În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...

AGRICULTURA

Apicultura ecologică – afacere rentabilă pentru export
În societatea actuală, interesul pentru produsele alimentare organice, inclusiv pentru mierea de albine, crește
Albinele nu mai zumzăie şi culeg tot mai puţin polen din cauza pesticidelor
Cercetătorii au constatat că insecticidele nicotinoide, cele mai larg folosite în agricultură, prejudiciază
Păstura – cel mai valoros produs al stupului
Păstura este poate cel mai valoros produs al stupului, dar şi cel mai puţin cunoscut. Pe scurt, păstura este un polen
Rata de mortalitate a albinelor, subiect de interes pentru cercetători
Albinele din întreaga lume ar putea în curând să poarte mici dispozitive electronice, ca parte a unui
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Agricultorii din Lunguleţu nu au cui vinde varza şi cartofii
Situaţia agricultorilor din comuna dâmboviţeană Lunguleţu, mari producători de varză şi cartofi, este destul de
România, a opta putere agricolă a UE în 2016
Producţia agricolă a Uniunii Europene a avut o valoare de 405 miliarde de euro în 2016, cu 2,8% mai mică
Cum se înființează o plantație de afin și alte câteva idei pentru agricultori
Cu fructul lor ca nişte mărgele negre, brumate, afinele se numără printre cele mai puternice fructe cu potenţial
5 culturi de toamnă cu rod bogat și mireasmă de câștig
Conform specialiștilor, printre cele mai profitabile investiții în agricultură se numără culturile de nișă, pe
Roșiile pentru diabetici aduc profituri și sănătate
Pentru cei mai mulți dintre noi, alimentația sănătoasă înseamnă, înainte de toate, să alegi ingrediente
Cartoful mov - leguma din Peru, devenită cea mai profitabilă afacere a momentului în Romania
Cartoful mov - o afacere profitabilă. Datorită cerinţelor pieţei, în România ultimilor ani, multe dintre
România NU va interzice cultivarea organismelor modificate genetic
România nu se va număra printre țările europene care au anunțat deja ca se vor opune cultivării de organisme
Fermierii care au irigat ar putea să-și RECUPEREZE banii din despăgubiri
Vești bune de la Ministerul Agriculturii! Fermierii care au irigat ar putea să-și recupereze banii dați pe apă, dacă
Canicula, nocivă pentru viţa-de-vie. Care sunt urmările
Arşiţa a favorizat dezvoltarea ciupercii oidium, care macină viţa-de-vie. Proprietarii plantaţiilor spun că 15 la sută
Federația Națională Pro Agro cere ajutor pentru fermierii afectați de secetă
Federația Națională Pro Agro a solicitat vineri Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale sprijin în
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Majoritatea agricultorilor din România au doar experiență practică, fără pregătire în domeniu
Peste un sfert din populaţia României se ocupa cu agricultura în 2015, ceea ce plasează ţara noastră pe
A debutat ancheta structurală în agricultură, organizată de INS. Ce obligații au persoanele fizice
Legislaţia europeană referitoare la statistica structurilor agricole prevede organizarea şi efectuarea anchetelor
S-a modificat legea fermelor. Află care este noua clasificare
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat legea prin care se modifica clasificarea fermelor şi exploataţiilor
In atenția agriculturilor: Au apărut dăunători în livezile de sâmburoase și sămânțoase
Oficiul fitosanitar Prahova atrage atenția fermierilor că în ultima perioada s-au creat condiții climatice care
Tratamente fitosanitare pentru combaterea atacurilor de rozătoare
Specialistii din cadrul Oficiului Fitosanitar Mures recomanda fermierilor care se confrunta cu atacuri de rozatoare in
Cum se sancționează supradeclararea suprafețelor agricole
Verificările APIA pe teren sunt în plină desfășurare. Fermierii trebuie să știe că pot fi tăiați de pe lista
Cum înființezi o plantație viticolă pas cu pas
Înființarea unei plantații viticole presupune un volum mare de investiții atât bănești cât și de
Abonament obligatoriu pentru fermierii care vor să irige
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, propune un abonament obligatoriu pentru fermierii care vor să aibă acces la
Calendarul agricol al lunii septembrie
Cea de a noua lună a anului, spetembrie, este una dintre cele mai încărcate pentru agricultori. În prima
Ce facilități fiscale au fermierii care se asociază în cooperative
Importanța cooperativelor, deci a asocierii, au fost subliniate de către ministrul agriculturii Daniel Constantin
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Săptămâna 23 - 29 noiembrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 401
Săptămâna 09 - 15 noiembrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 390
Săptămâna 02 - 08 noiembrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 390
Săptămâna 26 octombrie - 01 noiembrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 360
Săptămâna 19 - 25 octombrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 365
Săptămâna 12 - 18 octombrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 360
Săptămâna 28 septembrie - 04 octombrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 360
Săptămâna 21 - 27 septembrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 367
Săptămâna 31 august - 06 septembrie 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 330
Săptămâna 24 - 30 august 2015
  COTAȚII ROMÂNIA EURO/MT Semințe floarea soarelui FOB Cța 353
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Harghita: Trei sortimente de pâine - singurele produse atestate tradiţional din judeţ
Trei sortimente de pâine sunt singurele produse atestate tradiţional din judeţ, reţetele după care sunt realizate
În acest an se înregistrează cea mai bună producţie de păstrăv
Păstrăvăriile din judeţul Caraş-Severin înregistrează, în acest an, cea mai bună producţie realizată
5 idei de afaceri profitabile la sat
Persoanele care locuiesc la țară și dețin suprafețe mici de teren își pot completa veniturile cu câteva
Cultivarea tomatelor prin METODELE MASLOV – o rețetă de succes
Dacă sunteți cultivatori de tomate și doriți să vă bucurați de un rod de până la zece ori mai bogat, vă propunem
Efectele globalizǎrii asupra practicilor alimentare
Referindu-ne la practicile alimentare contemporane, câteva întrebari ne vin în minte atunci
Tehnologie revoluționară pentru agricultura pe verticală, care folosește factorii poluanți din mediul urban industrial
Începând cu anul 2012, inventatorul și antreprenorul american Darin Pastor a căutat o soluție care să
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Mătasea japoneză - „bibeloul de porţelan
Cu o înfățișare exotică, găina din rasa "mătasea japoneză" are pielea de culoare neagră este acoperită de un
În acest an, producţia de lapte de vacă a crescut cu 7,3 %
    Unităţile procesatoare au colectat, de la exploataţiile agricole şi centrele de profil, peste
Mangalița de Moravița cucerește Europa
Un fermier din Timiș vrea să demonstreze că se pot face bani și dacă lucrezi în România. După ce a avut
Program pentru dezvoltarea raselor de porci Bazna şi Mangaliţa
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va realiza în perioada următoare un proiect de act normativ pentru
Clujenii pot gusta gratuit preparate tradiţionale în cadrul campaniei „Alege oaia!”
Caravana de informare „Alege oaia” va ajunge la Cluj-Napoca, unde, timp de două zile, doritorii vor putea
Ministrul Agriculturii participă la inaugurarea
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, participă miercuri la inaugurarea "Raftului Românesc", inițiativă lansată
OMS cere fermierilor să NU să mai administreze antibiotice animalelor sănătoase
Industria agro-alimentară ar trebui să înceteze să mai administreze antibiotice pentru a stimula creşterea şi a
Această rasă de oi prolifică este apreciată la nivel mondial pentru producţia de carne
Rasa de ovine Ile de France, formată prin încrucişarea oilor mame din rasa Merinos (Franța) cu berbecii de carne
Oierii români cer sprijinul autorităţilor să negocieze deschiderea de noi pieţe de desfacere externe
Oierii români cer sprijinul autorităţilor să negocieze deschiderea de noi pieţe de desfacere externe, după ce au
Pesta Porcină Clasică: Care sunt măsurile pentru prevenirea bolii
Pesta Porcină Clasică este o boală infecto-contagioasă cu un înalt grad de periculozitate pentru efectivele de
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
Cum protejăm vița de vie contra temperaturilor scăzute și a înghețului
Protecția viței de vie împotriva înghețului și a temperaturilor scăzute este extrem de importantă pentru a
Oportunităţi, perspective şi soluţii pentru creşterea agriculturii româneşti la „Romanian Food & Agribusiness Conference 2017”
Cei mai importanţi jucători din sectorul agroalimentar vor discuta joi despre oportunităţi, perspective şi soluţii
De ce este atât de importantă pentru sol arătura de toamnă?
Din moşi strămoşi cunoaştem faptul că pregătirea terenului încă din toamnă este mult mai benefică pentru sol,
Agricultura digitală - temelia fermei viitorului
Astăzi, agricultura nu mai este imună la "întreruperea" economiei digitale: în sectorul agricol se
Promovarea afacerii agricole. 5 instrumente de Marketing pentru a obține succes
Astăzi, când deschidem paginile de căutare a unui job, suntem bombardați de oferte de genul: ”Căutăm un
Sera îngropată – o soluţie la îndemâna oricărui gosdpodar de a produce legume și în miezul iernii
Dacă doriţi să aveţi o grădină plină cu legume proaspete chiar și de Crăciun, sera subterană este soluţia ideală.
5 metode eficiente de promovare a unei afaceri rurale
Viața la țară este minunată, iar cu puțină pricepere și entuziasm, aceasta se poate transforma într-o bună sursă
«
»
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
NASA recomandă 12 plante de interior pentru un somn odihnitor
Foarte multă lume din jurul nostru petrece ore întregi înainte de a adormi sau suferă de pe urma unui somn
În via de la Dumitra a lui Harşianu musteşte pasiunea şi adevărul
O discuţie cu inginerul Octavian Harşianu despre viţa de vie şi vin se transformă, vrei nu vrei, într-o poveste
Cum se face vinul bun
Obţinerea vinurilor de calitate este condiţionată de aplicarea mai multor lucrări cum ar fi: umplerea vaselor,
«
»
 • 1
 • 2
 • 3

CALENDARUL TRADIŢIILOR POPULARE

No content to show