Tipăreşte pagina

Copil asfixiat de un bob de porumb. Familia acuză medicii de neglijență

Familia unui copil în vârstă de un an şi opt luni care a decedat în spital, luni, după ce s-a înecat cu un bob de porumb care i-a provocat asfixierea, acuză medicii de neglijență și a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, care a deschis un dosar de cercetare pentru ucidere din culpă. Reamintim, luni, un copil din municipiul Tecuci a fost dus la Spitalul Municipal după ce înghițise un bob de porumb, însă de la spital, părinții au plecat cu mașina personală, cu copilul, la Spitalul de Pediatrie din Galați. Aici copilul a prezetat insuficiență respiratorie, iar medicii nu l-au mai putut salva.

Acum familia micuțului acuză medicii de neglijență, susținând că la Spitalul municipal din Tecuci, medicul care era de gardă, după ce l-a consultat şi i-a făcut radiografie copilului, le-ar fi spus părinţilor să-I dea copilului lichide și să aştepte două-trei ore pe o bancă pentru ca bobul de porumb să alunece în stomacul copilului.

Deși familia spune că ar fi încercat să-i ceară medicului de gardă să mai consulte o dată copilul, acesta a fost de negăsit motiv pentru care părinții au decis să transporte micuțul la Spitalul din Galați. Oamenii le reproșează acum medicilor din Tecuci faptul că aceștia nu le-au spus că este un pericol iminent, caz în care ar fi chemat salvarea, pentru tranferul la Galați. Familia mai acuză că nici medicii de la Galați nu și-au dat interesul, precizând că micuțul era conștient cînd a ajuns aici.

Conducerea Spitalului de Copii din Galaţi spune că s-a făcut tot posibilul pentru salvarea copilului, iar conducerea Spitalului din Tecuci a demarat o anchetă internă, însă susține că medicul de gardă în cauză nu are nicio vină, căci ar fi efectuat controalele medicale necesare. Totodată, conducerea Spitalului din Tecuci spune că medicul de gardă intenționa să dea familiei un bilet de trimitere la Spitalul de Pediatrie din Galați, însă, după ce a fost în cabinet, să scrie biletulul, nu a mai găsit, pe hol, familia copilului. Și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Galaţi a demarat o anchetă în acest caz.

Un text de Maria Măndiță, corespondent Radio România