Tipăreşte pagina

Proiect de conștientizare a cetățenilor cu privire la tăierile ilegale de pomi

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a inițiat un proiect de informare care va fi implementat la nivel județean și care are menirea de a conștientiza și de a răspunde nelămuririlor cetățenilor pe problematica delictelor silvice.

In aceste demers sunt implicate Garda Forestieră Județeană Bistrița-Năsăud, Colegiul Silvic ”Transilvania” și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Bistriţa-Năsăud, instituții-partener în protejarea pădurilor județene.

Scopul acestui proiect este creşterea gradului de informare al cetăţenilor cu privire la riscurile asociate tăierilor ilegale a arborilor și stopare acestora, motiv pentru care, în următoarele 6 luni, polițiștii împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere și elevii Colegiului Silvic vor desfășura o serie de activități pentru realizarea scopului propus.

În vederea realizării celor propuse, în perioada următoare, vor fi organizate flash-mob-uri în locuri aglomerate și în instituții de învățământ, sesiuni de informare și diseminare a unor materiale preventive, organizarea unor mese rotunde cu teme precum modificări legislative ale Codului Silvic, acțiuni în trafic ale polițiștilor, vizite ale elevilor în fabrici de exploatare a materialului lemnos, activități de reciclare a unor rebuturi din material lemnos, crearea unor obiecte hand-made din lemn, organizarea unor expoziții și multe altele.

De asemenea, pe pagina de facebook care poartă numele campaniei, respectiv ”6767-TĂIERILE ILEGALE TE AFECTEAZĂ!” vor fi adăugate periodic informații utile și de tipul ”Știați că…”