Tipăreşte pagina

Gradul de raportare a violenţelor asupra femeilor a crescut în zona rurală a judeţului Vâlcea

Gradul de raportare a violenţelor asupra femeilor a crescut în zona rurală a judeţului Vâlcea, în urma campaniei derulate de Asociaţia ''Necuvinte'' la nivel naţional. Reprezentanţii Serviciului de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Vâlcea susţin ca acesta este un lucru îmbucurător.

Potrivit acestora, femeile sunt mai conştiente de ajutorul pe care îl pot primi de la oamenii legii. Simona Voicescu: Este o problemă de familie gravă, dar în acelaşi timp, este o infracţiune prevăzută în Codul Penal şi trebuie tratată foarte serios şi trebuie să cerem ajutorul autorităţilor.

Acesta este mesajul transmis de către Simona Voicescu, preşedintele Asociaţiei "Necuvinte", cea care derulează la nivel naţional, împreună cu Poliţia Română, campania de prevenire a violenţei intrafamiliale. Aceasta, în Vâlcea, înregistrează deja rezultate chiar în mediul rural, explică Bianca Enăchescu, şeful Biroului de prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ Vâlcea:

„Noi am distribuit în întreg judeţul 8000 de ghiduri, care conţin de la instituţiile abilitate să intervină la măsurile care se iau şi toate etapele pe care trebuie să le parcurgă o victimă pentru a ieşi din acea situaţie abuzivă”.

Iar demersul Asociaţiei "Necuvinte" nu se opreşte doar la informarea şi conştientizarea victimelor de importanţa sesizării faptelor de violenţă, ci continuă prin încercarea modificării unui articol din Codul Penal.

Simona Voicescu: Articolul 193, "Loviri şi alte violenţe" - vrem să reducem numărul de zile de îngrijiri medicale de la 90, cât sunt în prezent, la 30, ceea ce înseamnă să oferim statului posibilitatea de a începe urmărirea penală din oficiu mai devreme decât o face acum.

Campania naţională "Aripi frânte" a fost lansată pe 1 iulie, iar până la finele acestui an, Ghidul Siguranţei Victimelor Violenţei în Familie, realizat în cadrul campaniei, urmează a ajunge în toate secţiile de poliţie din ţară.

Sursa: rador