Cărţi poştale ilustrate, vechi de 100 de ani, purtând mesaje trimise de soldaţii de pe fronturile Primului Război Mondial către Transilvania, au fost studiate de cercetători de la Muzeul de Istorie al Universităţii Babeş-Bolyai şi cuprinse într-o expoziţie.
Dacă ne gândim că decembrie este sinonim, în Europa şi în foarte multe alte ţări ale lumii, cu „luna cadourilor”, a bucuriei şi a întoarcerii către familie, o perioadă în care, potrivit clişeelor sociale, mesajele către cei dragi se înteţesc, cărţile poştale pot fi privite ca un fel de „messenger” al acelor vremuri.
Expoziţia fotodocumentară „Românii şi Marele Război” se va deschide vineri, 1 Decembrie, la ora 17,00, cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la Scuola Grande di San Marco din Veneţia.
„Cofetăria Capșa” a fost fondată în 1852 în casa vornicului Slătineanu de către urmașii unui cojocar macedonean ai căror strămoși trecuseră munții Pindului cu galbenii ascunși în borcanele cu miere. La început, avea numai patru mese și aproape toate dulciurile erau aduse de la Viena și Paris, și iată cum bucureștenii au început să se bucure la „ouă de ciocolată”, bomboane fondante și caramele (care, pe atunci nu erau deloc niște zaharicale la îndemâna oricui, ci mici rafinamente din zahăr brun de trestie, unt franțuzesc și smântână groasă neîndulcită).
Este un proiect compus, constând în expoziţie-cercetare, dezbatere, masă rotundă şi publicaţie, produs de PostModernism Museum, beneficiind de co-finanţare din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi de parteneriate strategice cu Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul de Artă Braşov.
Cercetătorii au dezvoltat o tehnică de „biopsie lichidă”, care ...
România a importat 59.369 tone de roşii în primele nouă luni din ...
Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru ...
Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale recomandă Unităților ...
În perioada 23-24 ianuarie 2018 în Parcarea Instituției ...
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima instituţie din ...
Alpinistul român Horia Colibăşanu, timişoreanul care a reuşit să ...
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...
Turiştii care urcă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş pot vizita ...
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea va fi prezent ...
Specialişti ai Universităţii italiene Udine, sunt până pe 28 ...
Meteorologii atenţionează că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea de ...
O varietate de ceapă persană ar putea avea un impact major în lupta ...
În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...
În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...