În inima Moldovei, în satul Sârca, ce face legătura cu comuna Luncani s-a petrecut ani de-a rândul, un fenomen extrem de ciudat, în jurul căruia s-au născut o serie de legende.
Regizorul britanic Laurence Dunmore, cunoscut mai cu seamă pentru "The Libertine", o producţie cu Johnny Depp şi John Malkovich, precum şi din industria de advertising, a realizat un spot de 60 de secunde despre fotograful care a suprins singurele clişee de la Marea Unire din 1918, Samoilă Mârza.
Laurence Dunmore îşi prezintă viziunea cinematografică într-un spot bazat pe o poveste reală despre pasiune, perseverenţă şi depăşirea adversităţilor a lui Samoilă Mârza, fotograful care a realizat sigurele imagini de la Marea Unire 1918, relatează News.ro
“Când am primit scenariul, am fost imediat intrigat şi am căutat să aflu mai multe despre eroul principal şi viaţa lui. Nu am mai fost în România, dar auzisem foarte multe lucuri pozitive despre industriile creative şi de producţie de film. Am înţeles că am în faţă ocazia unei abordări cinematografice epice datorită călătoriei uimitoare prin care ne poartă voinţa eroului de a-şi urma pasiunea, de a nu renunţa şi de a-şi duce drumul până la capăt.
În orice producţie cinematografică, indiferent de lungime sau format, există elemente de storytelling care, dacă sunt bine combinate, pot transporta publicul în timp, dincolo de orice barieră de loc sau moment istoric. Pe ele am mizat pentru a transforma o poveste reală, şi epică în acelaşi timp, într-un film de 60 de secunde”, a spus Laurence Dunmore, regizorul campaniei.
Locul unde odihnesc capetele încoronate ale țării noastre este un spațiu al legendelor și istoriilor inedite. Catedrala Curtea de Argeș a fost construită de domnitorul Neagoe Basarab. Lăcașul de cult este unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din România. Mânăstirea a fost însă transformată în necropolă pentru familia regală, în timpul domniei Regelui Carol I.
Pe terasa superioară a Dunării, la cinci kilometri de localitatea Corabia se văd încă zidurile de apărare cu turnuri complet dezvelite ale cetății romane Sucidava, o construcție ce datează de mai bine de 1800 de ani, cu o însemnată încărcătură istorică.
Din cetatea sucilor, cucerită de romani ce se întindea pe două hectare au mai rămas astăzi doar zidurile, însă, în ciuda trecerii anilor, construcția este cel mai bine păstrat sit din Oltenia.
Cercetătorii au dezvoltat o tehnică de „biopsie lichidă”, care ...
România a importat 59.369 tone de roşii în primele nouă luni din ...
Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru ...
Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale recomandă Unităților ...
În perioada 23-24 ianuarie 2018 în Parcarea Instituției ...
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima instituţie din ...
Alpinistul român Horia Colibăşanu, timişoreanul care a reuşit să ...
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...
Turiştii care urcă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş pot vizita ...
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea va fi prezent ...
Specialişti ai Universităţii italiene Udine, sunt până pe 28 ...
Meteorologii atenţionează că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea de ...
O varietate de ceapă persană ar putea avea un impact major în lupta ...
În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...
În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...