Femeile care lucrează pe tură de noapte au șanse mai mari de apariție a cancerului, după cum sugerează un nou studiu, scrie Dailymail. Astfel, munca pe turma de noapte, în perioade lungi de timp, crește riscul de apariție a cancerului cu 19%.
Chiar dacă intenția este bună, din motive ecologice și economice, reutilizarea unei sticle de apă nu este neapărat o idee bună din punct de vedere sanitar.
Corpul uman este compus în proporţie de peste 60% din apă. Prin urmare, consumul de apă zilnic și regulat este important.
La serviciu, acasă, la sala de sport, la plimbare, băutul apei ar trebui să fie un gest repetat în timpul zilei. Un adult obișnuit, cu o masă corporală normală, ar trebui să bea șase până la opt ceşti de apă în fiecare zi, adică 1,5 până la 2 litri, și cel puțin doi litri dacă el nu consumă prea multe legume.
Din acest motiv, mulți oameni umblă cu o sticlă mică de apă, plată sau minerală, ușor de transportat, pe care o umplu de câte ori doresc după ce conținutul original a fost băut.
Dar acest lucru este complet greşit. Sticla trebuie aruncată după ce apa din ea a fost băută, deoarece reumplerea ei favorizează apariția bacteriilor, potențial purtătoare de boli. Astfel, un studiu recent a subliniat că o sticlă reutilizată de mai multe ori conține de 20 de ori mai multe bacterii decât castronul unui câine și de 100 de ori mai multe decât vasul de toaletă.
Astfel, pentru a fi şi buni ecologişti, este de preferat ca oamenii să folosească un recipient de sticlă (mai puțin practic deoarece se poate sparge în timpul transportului) sau de inox (mai durabil), recipiente care sunt mai puţin generatoare de bacterii.
In România, numărul pacienților diagnosticaţi cu afecțiuni tiroidiene aproape s-a triplat în ultimii şase ani şi continuă să crească. Medicii endocrinologi atrag însă atenţia că afecţiunile tiroidiene sunt subdiagnosticate, astfel că numărul real de bolnavi este cu mult mai mare.
În ciuda cifrelor alarmante, banii alocaţi de stat pentru tratarea acestor pacienţi a scăzut dramatic anul acesta, iar Ministerul Sănătăţii nu are nici măcar în plan un program de screening pentru aceste afecţiuni endocrine.
Dacă, în 2010, în România s-au înregistrat 35.439 cazuri noi de boli tiroidiene, în 2016 au fost depistate 83.413 cazuri noi, arată ultimele statistici ale Institutului Național de Sănătate Publică.
Aceleaşi rapoate relevă că, în 2016 numărul de cazuri noi de hipotiroidie (n.r. - afecţiune cauzată de secreția scăzută de hormoni tiroidieni) depistate în mediul urban a fost de două ori mai mare decât cel din zonele rurale, iar majoritatea pacienţilor cu hipotiroidie sunt femei (86%).
Aceste cifre oficiale sunt departe de cele reale, spun medicii, potrivit cărora mulţi alţi oameni suferă de tiroidă fără să ştie.
Cercetătorii au dezvoltat o tehnică de „biopsie lichidă”, care ...
România a importat 59.369 tone de roşii în primele nouă luni din ...
Cei care vor să atragă fonduri europene prin Programul Operaţional pentru ...
Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale recomandă Unităților ...
În perioada 23-24 ianuarie 2018 în Parcarea Instituției ...
Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima instituţie din ...
Alpinistul român Horia Colibăşanu, timişoreanul care a reuşit să ...
Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă ...
Turiştii care urcă la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş pot vizita ...
Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea va fi prezent ...
Specialişti ai Universităţii italiene Udine, sunt până pe 28 ...
Meteorologii atenţionează că vremea se înrăutăţeşte în jumătatea de ...
O varietate de ceapă persană ar putea avea un impact major în lupta ...
În anotimpul rece oamenii beau mai mult ceai decât în mod ...
În perioada 19 - 28 ianuarie 2018 va avea loc, la Berlin, Germania, cea ...