Nu există întotdeauna un "ambreiaj" toracic alarmant urmat de o cădere pe podea așa cum vedeți în filme. Unele simptome ale inimii nu se întâmplă nici măcar în piept și nu este întotdeauna ușor să-ți spui ce se întâmplă. Dacă nu sunteți sigur, puteți verifica.
Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți vârsta de 60 de ani sau mai mult, sunteți supraponderali sau aveți diabet zaharat, colesterol ridicat sau hipertensiune arterială.
Cu cât aveți mai mulți factori de risc, cu atât mai mult ar trebui să vă faceți griji în legătură cu probleme care ar putea fi legate de inimă.
Boala cardiacă descrie o serie de afecțiuni care vă afectează inima. Acestea pot include boli ale vaselor de sange (cum ar fi boala coronariană), tulburări de ritm cardiac (aritmii) și defectele inimii cu care te-ai născut (defecte cardiace congenitale), printre altele.
Termenul "boală de inimă" este adesea folosit interschimbabil cu termenul de "boală cardiovasculară". Boala cardiovasculară se referă, în general, la afecțiuni care implică vase de sânge îngustate sau blocate, care pot conduce la un atac de cord, durere toracică (angina pectorală) sau accident vascular cerebral.
Alte afecțiuni ale inimii, cum ar fi cele care afectează mușchiul, supapele sau ritmul inimii, sunt, de asemenea, considerate forme de boli de inimă.
Multe forme de boli de inimă pot fi prevenite sau tratate cu un stil de viață sănătos. (PM)
Fiecare om e cazul să fie niţel şi propriul medic. Nu în a pune singur diagnosticul suferinţelor lui, nu să facă tratamente auzite de la un vecin. Asta e periculoasa terapie după ureche. Fiecare om, ştiindu-şi bolile stabilite de medic, trebuie să se testeze singur în privinţa unor parametrii ţinând de maladiile pe care le are.
Cardiopatia ischemică este o boală frecventă în rândul maladiilor cardiace.
Este vorba de un deficit de irigare cu sânge din pricina depunerilor de grăsimi pe vase, cele care au suprafaţa de curgere a sângelui diminuată. În faza nedureroasă, una din neplăceri este oboseala ce se înstăpâneşte după distanţe mici, bolnavii simt nevoia să se oprească pentru a scăpa de durerile în picioare şi de răsuflarea îngreunată. Aceste opriri din mers ale celor cu cardiopatie ischemică sunt din ce în ce mai dese, oboseala se instalează după distanţe din ce în ce mai mici.
Li se spune acestora „privitori la vitrine”, datorită deselor opriri pe care le fac. Suferinzii de cardiopatie ischemică e bine să măsoare din când în când care este diatanţa parcursă până la ivirea oboselii. Află astfel dacă cardiopatia ischemică s-a agravat, dacă numărul de paşi făcuţi până la pragul de oboseală scade semnificativ trebuie consultat medicul.