Studiul a fost realizat pe un eșantion de 957 de chinezi cu vârste peste 55 de ani. Aceștia au fost urmăriți timp de doi ani, în care au fost colectate date despre consumul de ceai, mod de viață, activități fizice și psihice, iar din timp în timp subiecții erau supuși unor teste cognitive.
Rezultatele au arătat că cei care consumau în mod regulat ceai au prezentat un risc cu 50% mai mic de declin cognitiv. Iar cei care erau predispuși genetic la Alzheimer însă au băut ceai toată viața aveau un risc cu 86% mai mic de a face boala decât nebăutorii de ceai.
Mai mult, studiul a arătat că orice tip de ceai făcut din frunze (verde, negru, oolong) are aceelași efect neuroprotector.
Ai probleme cu rinichii sau hipertensiunea? Află lista celor mai bune alimente cu efecte diuretice
Dacă nu adormiţi, nu vă chinuiţi să aţipiţi: acceptaţi o noapte albă
3 vitamine care vă scapă de alergii