Tipăreşte pagina

Beneficii incredibile pentru sănătate ale orezului mai puţin cunoscut: orezul negru

Orezul negru are o istorie foarte bogată și interesantă. După cum știu majoritatea oamenilor, orezul este o sursă de bază în Asia. În anii când China era condusă de un împărat, orezul negru era denumit "aliment interzis".

Era rezervat exclusiv împăratului și familiei regale, datorită profilului său nutrițional și abilităților de vindecare.

A fost cultivat în cantități foarte mici, deoarece era doar pentru consumul împăratului.

Deși nici o astfel de interdicție nu se practică în zilele noastre, orezul negru este încă produs în cantități mici, în special în comparație cu orezul brun și alb. 

Dacă ați trecut în dietă de la orezul alb la orezul brun, ați făcut o alegere bună. Dar, dacă doriți să vă îmbunătățiți și mai mult calitatea nutrițională a alimentației, vă recomandăm să adăugați orez negru.

În timp ce atât orezul brun, dar și orezul negru sunt bogate în grăsimi și o sursă bună de carbohidrați sănătoși, orezul negru este mai mic în calorii și o sursă mai bună de fibre. Deci, o sursă mai bună de antioxidanți.

Deși nu este foarte comun, orezul negru este în prezent unul dintre cele mai sănătoase tipuri de alimente. (PM)

Beneficii incredibile pentru sanatate ale orezului mai puţin cunoscut: orezul negru

Orezul negru nu este uitat complet de umanitate, dar este cultivat în cantităţi relativ restrânse faţă de celelalte tipuri de orez. Este un tip de orez foarte vechi care a crescut în India de secole, în special în regiunile nordice şi sudice.

In China antică orezul negru era consumat doar de către nobili, care interziceau consumarea lui de către oamenii simpli.

Enumerând beneficiile acestui orez, Macrobiotic Nutritionit and Health Practitioner spune că este bogat în antioxidanţi care ajută diabeticii, cardiacii şi sporeşte activitatea cerebrală, potrivit food.ndtv.com. Este minunat pentru piele şi păr graţie conţinutului bogat de Vitamina E.

În componenţa sa se găsesc fibre şi fier, o sursă foarte bună pentru vegetarieni.

1. Antioxidanţii

Nivelul acestora este mai mare decât în cazul altor cereale şi ajută la prevenirea bolilor de inimă, a diabetului şi chiar a cancerului. De asemenea, îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi reduce inflamaţiile. În plus, Vitamina E este benefică sănătăţii ochilor, a pielii şi sistemului imunitar.

2. Detoxifiant natural

Fitonutrienţii din orezul negru ajută la curăţarea organismului de boli care provoacă toxine. În plus, ajută ficatul să elimine toate substanţele nedorite.

Citeste continuarea pe JURNALUL.ro

Te-ar mai putea interesa si:

Oboseala cronică – de ce ești afectat fizic și mental?
Consumul de căpşuni, benefic pentru diabetici
Cine și-ar fi imaginat! Cu ce poți înlocui cafeaua de dimineață?