Tipăreşte pagina

Modul în care vremea ne afectează sănătatea și starea de spirit. Meteodependenţa – mit sau adevăr?

Mulți dintre noi au dispoziții care se pot schimba ca valurile mării, pentru mulți dintre noi acele dispoziții sunt dictate de multe lucruri, inclusiv de vreme. În timp ce ați putea crede că tocmai v-ați trezit "pe partea greșită a patului", poate că există și alte lucruri în joc aici - dietă, oboseală, vreme și multe altele.


Vremea este un indicator deosebit de mare despre modul în care starea ta va fi pentru ziua respectivă.

Poate că tot ce ați vrut să faceți este să vă strângeți, să vă opriți alarma și să vă luați o pauză de viață. Acest lucru se datorează faptului că vremea poate avea un impact substanțial asupra sănătății și bunăstării mentale.

Condițiile meteorologice extreme te pot împiedica să ieși afară și să îți atingi obiectivele. Ele pot, de asemenea, să vă atenueze starea dvs. mentală sau, în caz de căldură extremă, să conducă la epuizare.

Din nefericire, tendința de vreme excesivă va crește, pe măsură ce schimbările climatice se vor schimba. Acest lucru, la rândul său, are impact asupra sănătății noastre.

Schimbările climatice contribuie la creșterea temperaturilor la nivel global și conduc la un risc mai mare de fenomene meteorologice extreme precum seceta, incendiul și căldura insuportabilă, care afectează sănătatea dvs. mentală și fizică. (PM)

Modul în care vremea ne afectează sănătatea și starea de spirit. Meteodependenţa – mit sau adevăr?

Vremea capricioasă şi schimbatoare din aceste zile ne afectează organismul, care resimte din plin impactul schimbărilor meteorologice bruşte. În aceste perioade, anumite boli se pot agrava din cauza diferenţelor bruşte de temperatură.

De multe ori, a început să mă doară capul fără motiv si tot de atâtea ori mi s-a spus că s-ar putea să plouă, ori a scăzut presiunea atmosferică deci, se schimbă vremea. Concluzia tututor în ceea ce privea durerea mea de cap era una singură, meteodependenţa, bat-o vina!

Acum m-am resemnat în faţa factorilor meteo care îmi zgândăresc migrena cronică din portofoliu.

Simptomele specifice declanşate de schimbările meteorologice sunt: migrenele, durerile de cap, depresiile, anxietatea, ameţelile, modificarea tensiunii arteriale, durerile reumatice.

Un fenomen din aceasta perioadă care poate declanşa la unele persoane anxietate şi depresie este ceaţa. Aceasta poate provoca probleme respiratorii şi pulmonare dar şi crize de angină. În lipsa soarelui, creierul nostru produce mai multa melatonină, hormonul somnului şi în cantitate mai mică serotonină, numită şi hormonul fericirii.

De multe ori auzim în jurul nostru persoane care spun că se simt foarte obosite fizic şi psihic, cu toate că se odihnesc suficient.

Alt fenomen responsabil pentru starea noastră este presiunea atmosferică. Aceasta influenţează oxigenarea şi circulaţia sângelui. Presiunea atmosferica scăzută declanşează ritmul accelerat al bătăilor inimii şi creşterea tensiunii arteriale.

Atunci când presiunea atmosferică scade în decurs de câteva ore cu 10 mm coloană de mercur, faţă de valoarea normală, pot apărea stări de somnolenţă şi oboseală, nervozitate, tristeţe. Şi de câte ori nu am spus că fără motiv ne vine să ne certăm cu toată lumea sau că am vrea să ne ascundem într-un colt şi să nu mai vedem pe nimeni.

Citeste continuarea pe RADOR.ro

Te-ar mai putea interesa si:

Oboseala cronică – de ce ești afectat fizic și mental?
Consumul de căpşuni, benefic pentru diabetici
Cine și-ar fi imaginat! Cu ce poți înlocui cafeaua de dimineață?