Acesta este în mod obișnuit asociat cu o formă de boală cardiacă care afectează fluxul de sânge către inimă. Simptomele unui infarct miocardic includ, dar nu se limitează la, epigastralgia, care este o durere opresivă în abdomenul superior, durere în brațul stâng, maxilar și spate.
Insuficiența respirației, transpirația profundă și senzația de "moarte" sunt, de asemenea, foarte frecvente.
Boala cardiacă și atacurile de cord pot fi prevenite sau întârziate. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoaștem factorii de risc, astfel încât să îi putem recunoaște și să luăm măsuri preventive pentru a le corecta.
Toată lumea trebuie să ia măsuri pentru a preveni bolile de inimă. Cu toate acestea, anumite persoane sunt expuse unui risc mai mare decât altele.
Factorii de risc pentru atac de cord și accident vascular cerebral depind de stilul de viață, obiceiurile și condițiile de sănătate.
De exemplu, obezitatea crește riscul unui atac de cord. Persoanele care suferă de obezitate dezvoltă adesea condiții cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul de tip 2.
Ambele condiții pot provoca probleme cardiace. Fiind supraponderali sau obezi poate duce la o boală coronariană chiar dacă diabetul sau tensiunea arterială ridicată nu sunt prezente. Stilul de viață poate afecta, de asemenea, inima.
Fumatul, de exemplu, poate deteriora arterele, poate scumpi tensiunea arterială, poate limita cantitatea de oxigen furnizat țesuturilor corporale și poate crește riscul formării cheagurilor de sânge. (PM)
Cum poate fi prevenit un atac de cord? Totul despre infarctul miocardic
Afecţiunile inimii sunt extrem de periculoase, infarctul fiind una dintre principalele cauze ale mortalităţii în întreaga lume. De aceea, specialiştii ne oferă mai multe sfaturi pe care nu trebuie să le ocolim cu niciun chip. Persoanele active trăiesc în medie cu 3 ani mai mult decât cele care duc o viaţă sedentară, arată studiile.
Nu trebuie neapărat să faceţi sporturi complicate ori să staţi ore în şir la sală.Mersul pe jos face cu adevărat piciorul frumos! Studii recente arată că plimbările regulate reduc riscul de infarct cu până la 40%. În afară de inimă, mersul pe jos vă apară şi oasele.
Densitatea osoasă este mult mai mare la vârste înaintate la persoanele care obişnuiesc să se plimbe des, spre deosebire de cele sedentare. Iar această activitate este indicată în special în cazul femeilor aflate la menopauză, pentru că nu este foarte solicitantă.
Oboseala cronică – de ce ești afectat fizic și mental?
Consumul de căpşuni, benefic pentru diabetici
Cine și-ar fi imaginat! Cu ce poți înlocui cafeaua de dimineață?