Cafeaua face rău inimii, dă ulcer şi te agita, spun unii cercetători. Cafeaua are antioxidanţi, protejează împotriva maladiei Parkinson, ţine depresia departe la femei şi cancerul de prostată la bărbaţi şi protejează atât bărbaţii, cât şi femeile de atacurile de cord, vin contraargumentele din partea altor cercetători.
Ca de obicei, adevărul este undeva la mijloc. Excesul dăunează grav sănătăţii, indiferent despre ce exagerare este vorba. La fel se întâmplă şi în cazul cafelei. Dacă bei cafea în exces poţi avea, într-adevăr, probleme de sănătate.
Cine obişnuieşte să bea două-trei şi chiar mai multe ceşti de cafea pe zi, nu se mai poate bucura de beneficiile licorii.
Cafeina, dar şi celelalte substanţe din cafea aduc atât beneficii, cât şi daune. Cantitatea de cafeină din cafea variază în funcţie de boabe, de modul în care au fost prăjite, dar şi de alţi factori, însă media este de 100 mg la o cantitate de 225 g de cafea.
O ceaşcă de ceai conţine doar jumătate de cafeină. Inclusiv cafeaua decofeinizată conţine puţină cafeina, 2-4 mg la o ceaşcă. Doza letală de cafeină este de 10 g, echivalentul a 100 de ceşti.
Citeste continuarea pe rador.ro
Atenție părinți! De ce trebuie să-ți încurajezi copilul să bea apă
10 medicamente interzise în timpul sarcinii
Obezitatea în România, mai frecventă la bărbaţi